E festival pentru copii si cum ma invart in acest univers de aproape doi ani de zile nu puteam sa lipsesc de la eveniment.

Miniartshow va fi responsabil cu distractia la balul mascat, iar Scoala de actorie film si televiziune by Ioana Ginghina se numara printre invitatii acestui festival.

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Internațional de Film pentru Copii, KINOdiseea, va avea loc anul acesta în perioada 15-20 noiembrie, în București, la Cinema Studio și Cinema Eforie.

kinodoseeaKINOdiseea aduce cele mai noi producții internaționale pentru publicul tânăr, în premieră în România, sub sloganul “Imaginația face ocolul lumii” (Albert Einstein). Titlurile din secțiunea Competiție au avut premiera mondială la importante festivaluri de film din lume, precum Toronto sau Berlin.

Ce putem vedea in aceasta perioada dedicata filmului pentru copii?

– 9 filme in competitie, 1 film in afara competitiei, 6 filme ale copilariei (Pinocchio, Pocahontas, Mica Sirena, 20000 leghe sub mari, Micul Print, Alba ca Zapada si cei Sapte Pitici).

– Ateliere de film conduse de oameni de specialitate: intalnire cu domnul Victor Rebengiuc, atelier de actorie cu actrita Ada Condeescu, atelier de montaj cu Stefan Tatu, atelier de imagine cu Richard Spur, atelier de efecte speciale cu Jor Van Kline, atelier decor cu Dana Istrate, atelier de costume cu Daniela Diaconescu.

– Q&A-uri cu invitati straini: filmul Eskil si Trinidad – Ann Petren (actrita) si Stephan Apelgren (regizor) ; filmul Fierarul din Woodham – Gregor Bauer si Valerie Samalova (2 copii protagonisti), Katerina Spurova (producator), Richard Spur (director de imagine) ; filmul Pe cuvant de pionier – Vladimir Esimov (producator).

– Proiectii si ateliere la Cinema Studio, Cinema Eforie, Cinema PRO si Carturesti Verona.

– Gala de Deschidere vineri 15 noiembrie la Cinema Studio, in cadrul careia va spune cateva cuvinte criticul de film Irina Margareta Nistor; Bal mascat sambata 16 noiembrie; Proiectie de Gala marti 19 noiembrie la Cinema PRO; Gala de Premiere miercuri 20 noiembrie la Cinema Studio, in cadrul careia juriul de copii care s-au evidentiat in domeniul artelor vor anunta filmul castigator.

Deci in saptamana 15-20 noiembrie nu aveti niciun motiv sa stati in casa.

Sunt o gramada de activitati educative, frumoase si interesante pentru copii.

In aceasta saptamana capitala se transforma intr-o lume mai frumoasa, deci nu pierdeti aceasta sansa de mondenitate culturala pentru cei mici.

Mai multe detalii despre filme, trailer-ele acestora, precum și programul complet al festivalului pe website-ul http://www.kinodiseea.ro/ , iar pagina de Facebook (www.facebook.com/kinodiseea ) stă la dispoziție cu noutăți în timp real și concursuri cu premii jucăușe.

Write A Comment