Suntem deja de mai bine de doua saptamani aici in Polonia, noi echipa MiniArtShow by Ioana Ginghina.

Am plecat intr-o super aventura pe 13 iunie si acum suntem total schimbati.image

Asa cum va spuneam in postarea trecuta, primele 2 saptamani le-am stat la familii, in orasul polonez Wałbrzych.

Aici gasesti detalii despre prima saptamana: http://ioanaginghina.ro/prima-saptamana-la-festivalul-brave-kids-polonia/

Finalul acestor 2 saptamani de munca s-a concretizat printr-un spectacol colorat şi unic, construit de copiii din lumea intreaga, bineinteles indrumati de instructorii lor.

Copiii din fiecare tara i-au invatat pe ceilalti copii dansuri, cantece şi jocuri traditionale.

Astfel ca s-a nascut un spectacol unic. image

Cei din Indonezia, ne-au invatat cateva tehnici de jonglerie şi cum se fac piramidele din oameni.

Copiii din Nepal, Brazilia şi Polonia ne-au povestit despre cultura, mancarea şi despre istoria lor, astfel ca in fiecare zi am avut parte de o adevarata calatorie.

Duminica, 2 iulie ne-am despartit de familiile noastre, care ne-au primit cu atata caldura in casele lor şi am plecat spre Oborniki.

Aici ne-am cazat intr-un camp, cu casute de lemn, nu foarte aratos, dar care mi-a amintit de taberele copilariei mele de la Costinesti.

Chiar daca am depasit varsta in care cazarea şi mancarea nu mai contau daca distractia era mare, am facut abstractie de conditii şi m-am concentrat pe momentele frumoase pe care le petrecem aici zi de zi.

Ne-am intalnit şi cu fratii nostri din Republica Moldova, asa ca avem o alta grupa in Brave Kids care vorbeste romaneste.

Acum suntem toate echipele, toate grupele deci peste 100 de copii din toata lumea, de pe toate continentele, de toate culorile şi toate religiile şi impreuna lucram la un singur spectacol pe care il vom juca in Brave Festival in Wroclaw, in fata a 1600 de oamneni.

Ieri am jucat sau mai bine zis, copiii mei au jucat spectacolul creat de ei in Wałbrzych, alaturi de celalalte tari in fata publicului din Wroclaw.

Urmeaza inca o saptamana, cea mai grea, dar şi cea mai frumoasa.

Suntem cu totii obositi şi cu dor de cei de acasa, insa ne dorim sa interactionam şi cu celalalte echipe, sa facem un super spectacol.

Pe pagina noastra de Facebook MiniArtShow puteti vedea poze şi filmulete de la spectacole şi de la repetitii : https://www.facebook.com/miniartsshow/

Avem nevoie de sustinere asa ca va astept sa ne scrieti un gand bun sau sa ne incurajati cu cate o vorba frumoasa!

Salutari din Polonia!

1 Comment

  1. Este extraordianar, ca încă din copilărie celor mici să li se deschidă ochii asupra omenirii, să devină prieteni cu oamenii, să aibă libertatea de a-şi exprima gândurile şi sentimentele frumoase, în faţa copiilor, ca ei, dar şi în faţa oamenilor maturi, care să îi aprecieze, să-i aplaude. Efortul de a educa în acest mod un grup de copii, selectaţi pe baza talentului, inteligenţei şi capacităţii lor de a fi sociabili, îi va schimba, nu doar pe ei, ci omenirea. Este aproape de magic, ceea ce faceţi. Mă bucur că pot admira un gest nu doar cultura şi vă FELICIT din inimă, urându-vă să culegeţi acele roade, care vor fi gustoase, pentru toţi, Succes!

Write A Comment