Acum ceva timp am vazut un titlu intr-un ziar „… Ioana Ginghina, fosta actrita…”, apoi am vazut mesajele voastre pe facebook in care ma intrebati despre viitoare seriale tv sau aparitii publice.

Atunci am zis ca poate ar fi cazul sa va scriu despre mine, meseria mea de actor si proiectele mele artistice la care lucrez acum.

In primul rand va spun ca actoria inseamna mult mai mult decat ceea se vede la televizor, un actor poate face filme, seriale si teatru.

Sunt foarte multi actori talentati in Romania, necunoscuti de publicul larg, dar care fac adevarate roluri in teatru sau pe marele ecran.

Sunt actori care au luat premii internationale, dar care nu se bucura de notorietatea de care ar trebui sa aiba parte, caci din pacate, calitatea nu vinde, asa ca nimeni nu scrie despre ei.

Dar nu vreau sa intru intr-un butoi cu melancolie, ci vreau doar sa va spun ca nu sunt deloc „fosta actrita” si ca voi fi actrita toata viata, caci asta imi este meseria si asa scrie pe diploma mea si pe cartea de munca.

Deci sunt actrita cu acte in regula si o sa joc personaje mult timp de acum incolo.

Din anul 2000 de cand am terminat facultatea sunt angajata la Teatrul Ion Creanga din Bucuresti si ma puteti vedea in cateva dintre spectacolele teatrului: „Pinocchio”, „Inima rece”, „Lumea lui Paparin” si din 27 septembrie in „Amintiri din copilarie”

Pentru ca de cateva luni repet la un spectacol nou, care sunt sigura ca va face istorie in randul spectacolelor pentru copii.

Avem parte de putin text, insa multa miscare, dansuri si ritmuri populare, pe care le invatam de la profesionisti, cu notorietate in acest domeniu, Larisa Barbu si Nea Marin.

Regia lui Peter Kerek, un regizor tanar si talentat care a venit cu inima deschisa si multe idei inedite, pentru a face un spectacol frumos pentru cei mici.

Personajul, care inca imi da batai de cap, este mama lui Nica, Smaranda, un personaj greu de jucat, caci pana acum nu m-am mai intalnit cu ceva asemanator.

Cautarile mele m-au facut sa recitesc „Amintiri din copilarie” de Ion Creanga si astfel am redescoperit aceste frumoase povestiri, pline de haz, care mi-au bucurat copilaria.

Acum in vacanta de vara, repet singura acasa dansurile si ritmurile invatate, pentru ca pe 26 august, cand voi relua repetitiile, sa nu descopar ca am uitat tot.

In tot acest timp ma ocup si de mica mea afacere de educatie prin teatru pentru copiii mici si mari, micuti cu varsta cuprinsa intre 0-16 ani.

MiniArtShow si Scoala de actorie by Ioana Ginghina se dezvolta frumos si sunt mandra de noi, echipa care lucram la proiecte frumoase si inedite prin care ne dorim sa dezvoltam frumos si armonios copiii.

Din toamna vom reveni cu programe noi cu care ii vom surprinde si pe cei mici, dar si pe cei mari, caci creativitatea ne dezvolta frumos intelectul si sufletul.

Profit de acest timp liber pentru a citi si pentru a vedea cat mai multe filme de arta, caci meseria de actor nu e usoara.

Ea trebuie intretinuta tot prin creativitate si cautari intelectuale, de aceea cartile si filmele bune vin sa ne dezvolte imaginatia de care actorul are atata nevoie.

Sper ca veti fi alaturi de mine si veti veni sa ma vedeti din toamna la teatru si in proiectele MiniArtShow, iar pentru cei din provincie va promit ca voi mai face proiecte cu expunere publica mai mare, dar toate la timpul lor.

Va pup cu mare drag!

Write A Comment