Stii cine spune cel mai sincer ceea ce simte si vede? Copilul!

Uneori ni se pare amuzant, alteori jenant, in functie de unde ne aflam si cui ii spune ceea ce simte.

Ruxandra, acum e mare si se mai cenzureaza, ba chiar incearca sa spuna lucruri „cultivate” pe care le mai aude la noi.

Insa nu de putine ori a inceput sa vorbeasca in public ceea ce simte si vede, fara cenzura pentru ca cei mici sunt foarte sinceri.

EU NU MANANC ASTA – Esti in vizita, ti se pune ceva in farfurie, care si tie ti se pare ciudat, insa copilul spune tare ceea ce poate simti si tu. „Eu nu mananc asa ceva, arata ciudat”.

AI UN COPIL IN BURTA,? -am avut problema asta cu Ruxandra, care cand a aflat ca bebelusii stau in burta 9 luni, cum vedea o femeie cu burta mai mare, pune aceasta intrebare. Raspunsul era de cele mai multe ori „nu sunt doar grasa”, moment in care mie imi vedea sa intru in pamant.

DE CE AI FREZA ASTA ? E moda culorilor si nu putine fete isi coloreaza parul verde si/sau albastru. Copilul nevinovat intreaba, caci e doar curios. Ba mai mult, Ruxandra care adora parul lung, nu intelege de ce femeile se tund scurt „ca baietii” ?

DE CE AI CERCEL IN NAS? si nu doar in nas, copilul face referire la piercing si chiar nu intelege de ce sa ai cercei in alte locuri decat urechi. „Da nu te doare, daca ai cercel in limba? Cum mananci?” sunt intrebari la care nici eu nu am raspuns, caci nu am incercat niciodata.

ATAT, UNDE E RESTUL? sau MAI ESTE CEVA ? sunt intrebari inocente de copil, atunci cand deschide un cadou. S-a intamplat sa vina in vizita prieteni care draguti fiind s-au gandit sa aduca si ceva, o atentie Ruxandrei, insa cand vine vorba de copii, doar o atentie nu e destul. Fara nicio cenzura, deschid cadoul si spun ” Si ce mi-ai mai adus?” ?

MAMA IUBESTE VINUL, asta stiu era o problema, caci da, imi place sa beau un pahar de vin seara dupa ce mi-am terminat treaba din acea zi. Si nu de putine ori am trimis copilul, la culcare spunandu-i „lasa-ma sa beau si eu un pahar de vin linistita si vin”. Toate s-au intors in potriva mea, cand Ruxandra a fost intrebata in public „Ce iubeste mama ta cel mai mult?” raspunsul a fost „vinul ” ?

Nu are rost sa continui cu altele de genul „Miroase urat aici” sau cand suna alarma daca ies din magazin ” Ai furat ceva mama?”, caci nu mai termin postarea, dar copiii sunt adorabili si de aceea ii iubim.

Sa aveti o zi minunata!

3 Comments

  1. Sunt si ei curiosi si spun doar ceea ce gandeste! E faina si amuzanta perioada asta la copilasi… :))

    Creștere mare îți doresc la Ruxandra!

Write A Comment