Tu chiar vrei să trăiești 100 de ani? m-a întrebat o prietenă acum ceva timp.
Nu, i-am răspuns, dar vreau să trăiesc bine atât cât trăiesc.
În general cam astea sunt reacțiile atunci când povestesc în cercurile mele sociale, despre diverse metode anti-aging pe care le mai descopăr și pe care le mai încerc.
Însă anti-aging nu înseamnă că vreau să arăt de 20 de ani la 45, eu vreau să mă simt bine, să am energie ,să mă bucur de viață.
O altă prietenă care se amuză la fiecare descoperire a mea, nu a putut fi alături de fiica ei acum, în perioada examenelor, pentru că are crize diverse de bilă.
O colega este într-o continuă rinită alergică de mai bine de două săptămâni și nu poate iesi în parc cu copiii să se bucure de primăvară și de soare. Și lista poate continua mult și bine pentru că mai toată lumea din jurul meu, trecută de un 36-38 de ani nu se poate mândri cu o stare generală bună.
De ce? Pentru că trebuie să înțelegem că prevenția este sfântă. Iată de ce am un stil de viață disciplinat, zilnic sport, citit, meditație și alimentație sănătoasă.
Pe lângă toate acestea săptămânal masaj și diverse alte proceduri anti-aging care îmi dau o stare bună.
De curând am descoperit Terapia cu Ozon și inițial am făcut câteva ședințe de saună cu ozon , la Clinica Eliade, în timp ce Ruxandra, fiica mea era la gimnastică.
În tot timpul acestor ședințe Dr. Mihai Pascu, Specialist în Ozonoterapie, ASYRA şi Chiropractică viscerală, mi-a povestit despre terapiile cu ozon care sunt atât de benefice pentru corp.
După o consultație amănunțită, am ajuns la concluzia că cel mai bine mi s-ar potrivi Autohemoterapia majoră, care constă în prelevarea unei cantități (50ml-100ml-150ml) de sânge venos care este amestecat cu o cantitate egală de ozon de o anumită concentrație într-un kit special, apoi sângele este reperfuzat pacientului.

M-am prezentat pentru prima ședința acum două săptămâni, cu puțină teamă, căci de, când aud de perfuzii nu pot să spun că sunt foarte liniștită.
Totuși îmi doream să fac această terapie așa că am lăsat frica și am început terapia.
Autohemoterapia majoră (AHTM) este o metodă sigură și foarte eficientă de administrare sistemică a ozonului. Ea constă în recoltarea de 50-150 ml (până la 300ml) de sânge venos care se ozonează prin barbotare, ulterior fiind reperfuzat în vena din care a fost recoltat. În acest mod, speciile reactive ale oxigenului (ROS), moleculele rezultate din reacția ozonului cu sângele, ajung prin circulația generală la toate țesuturile din corp, generând multiple efecte terapeutice.
AHTM este recomandabilă atât ca terapie de suport pentru multiple patologii inflamatorii, degenerative, tulburări de imunitate, sindroame dureroase, precum și în patologia oncologică.
O aplicaƫie terapeutică deloc de neglijat este în tratamentele de întreţinere, în geriatrie și în scop ANTI-AGING.
Recomandarea pentru AHTM se face de către un medic specialist în ozonoterapie, care poate stabili schema de tratament în funcţie de protocoalele terapeutice și de particularităţile fiecărui caz în parte, de aceea este necesar să vă programați la o consultație înainte.
Ca și experiență proprie, nu te simți ca la doctor, asta e clar, nici măcar ca la analize. Atmosfera este mult mai relaxată, mai bei un ceai, mai o conversație cu domnul doctor, unde mai pui că la a doua ședință m-am nimerit cu o doamnă cam de aceeași vârstă cu mine și am povestit de parcă eram la cafenea.
Ce simt concret este că sunt mult mai liniștită, dorm mult mai bine și am o stare foarte buna.
Între ședințe nu aș vrea să treacă mai mult de 10-14 zile.
Pentru că sunt de prevenție nu trebuiesc făcute săptămânal neapărat, dar nici prea mult timp sa nu treacă, gen 4-6 săptămâni.
Revin și la final cu o impresii, iar dacă aveți întrebări, găsiți o secțiune chiar pe site-ul clinicii, unde puteți să întrebați direct ce vă interesează.
Revin cu feedback, dar până atunci să aveți grijă de voi!

Write A Comment