Intotdeauna pentru mine, cina este o mare provocare, caci vreau sa fie usor de facut, sanatoasa si gustoasa.
Acum că a venit si postul, lucrurile s-au complicat si mai tare, insa nu ma dau batuta si nici nu vreau sa las oboseala sa-mi ia mintile, asa ca am inceput sa ma gandesc din timp, poate chiar cu o saptamana inainte ce voi gati, pe zile.
Cred ca am mai scris despre faptul ca incerc sa-mi organizez timpul cat mai bine, tocmai ca surprizele neplacute sa apara cat mai rar.
Asa ca in weekend e timpul cumparaturilor, pentru toata saptamana si de data aceasta am sa impartasesc lista cu voi.
Mentionez ca vor lipsi produsele animale, caci eu tin post, Ruxandra e vegetariana, iar Alexandru si-a propus sa o lase si el mai usor cu carnea.
Lista cumparaturi: morcovi, ceapa, telina, usturoi, cartofi, cartof dulce, dovleac, avocado, broccoli, salata verde, rucola, rosii chery, naut, pasta de tahini, porumb conserva, masline taiate, lipie din faina integrala, caju, unt de cocos, sos de soia pentru gatit.
Acum sa vedem pe zile, ce mancam la cina:
Luni : supa crema de legume, rapid facuta din morcovi, ceapa,usturoi, telina, cartof, se baga la blender, se „calesc” in ulei de masline si putina apa, apoi se fierb maxim 15 minute.
Se adauga sare, piper si nucsoara si gata supa crema.
Marti: cartof dulce la cuptor cu legume. Nu stiu cat ati incercat pana acum cartoful dulce, dar eu sunt fun. Il ador. Deci la cuptor copt si apoi taiat pe jumatate, pus putin ulei de masline si dupa preferinte legume.
Eu pun masline, ceapa verde si sos de soia alb pentru gatit, sare, piper…etc
Miercuri e vremea pentru un wrap super gustos . In lipie normala sau din faina integrala, pe care o mazgaliti cu hummus, adaugati avocado bucati, salata verde, rucola, porumb, masine, chiar si morcovi, ceapa, si gata. Nu aveti nevoie de dressing caci hummusul tine loc si de asta.
E delicios si rapid, dar trebuie sa aveti facut deja hummusul, caci dureaza pana se face.
Joi: Salata cu de toate si cand spun de toate, pot fi muuulte legume, dar as recomada broccoli, fiert, salata verde, marar proaspat si cam atat. Dressing-ul merge acrisor, doar din ulei masline, zeama de la o lamaie sare si putina miere.
E super delicios!
Vineri, as merge doar pe dovleac copt sau mere coapte cu scortisoara. Inainte de weekend merge ceva, care sa dea un miros de sarbatoare in casa, caci nu mai e mult pana in luna Decembrie.
Cam asta ar fi acum, dar promit ca vin cu mai multe idei si variante, caci stiu ce inseamna sa fii blocata si ai tai sa te intrebe ” noi ce mancam?”
Va pup si spor in toate!