Acum 5 ani, am plecat la drum, 2 actrite din Teatrul Ion Creanga Bucuresti, pentru a aduce bucurie in randul copiilor de 0-6 ani.

Da, asa este in acel moment, nu ma gandeam nicio secunda la cuvinte ca: afacere, antreprenor, investitie, pierderi, profit ci doar imi doream sa realizez niste spectacole/atelier pentru copiii mici si foarte mici, care erau privati de aceste programe interactive, atat de necesare in dezvoltarea lor.

Da, cum va spuneam, am plecat la drum cu o colega, nu ii voi da numele, caci experienta personala, vazuta prin ochii mei, nu este una placuta, drept care vreau sa protejez persoana de orice judecata.

Insa m-am gandit ca ar prinde bine sa scriu acest serial, pentru tine, tanar cu idei, poate la inceput de antreprenoriat si pentru prima data dupa 5 ani, povestesc experienta mea.

MiniArtShow s-a nascut in primul weekend din martie in anul 2012. Atunci am invitat cativa parinti si copii si am lansat atelierele creative 30 min spectacol si 30 minute atelier cu o anumita tematica, pentru ca cei mici sa asimileze cat mai mult din mesajele pe care ne doream atunci sa le transmitem.

Cu o investitie minima, o firma legala, un SRL am inceput sa jucam in diferite spatii neconventionale ideile si spectacolele noastre.

Parea o nebunie, insa am gasit deschidere in familie, dar si la prieteni, care au fost incantati sa ma ajute.

Familia cu partea financiara, caci era nevoie de o firma si o casa de marcat prin care sa pot sa desfasor aceste activitati artistice.

Apoi prietenii m-au ajutat sa gasesc spatiile in care sa pot juca, fara chirie, aceste proiecte.

Prima data tin minte ca am facut in spatiul de la www.actoriedefilm.ro

Alexandru, sotul meu, venea in fiecare zi de weekend sa-mi deschida spatiul pe care il aveau ei inchiriat cu scoala de actorie pe care o are si acum alaturi de Dragos Bucur si Dorian Boguta.

Cand mi-am dat seama ca risc sa-mi pierd casnicia, am inceput sa-mi caut un alt spatiul si asta a fost prima lectie pe care am primit-o ca antreprenor incepator.

Nu trebuie sa-i obligi pe cei din jurul tau sa fie parte din visul tau, daca nu este si visul lor.

Da, Alexandru ma ajuta foarte mult, era alaturi de mine, insa pentru el era un chin sa se trezeasca in fiecare dimineata de weekend, doar sa-mi deschida spatiul, sa-mi care lucrurile, sa ma astepte pret de 3-4 ore pana terminam si apoi sa incuie dupa mine.

Nu imi spunea nimic, era acolo pentru mine, dar era evident ca nu era o bucurie pentru el.

Mi-a luat vreo 2 luni sa realizez asta, dar cand am realizat, am stiut ca trebuie sa-mi gaseasc alt spatiu.

Printr-o prietena Mara, am ajuns la Bianca de la Hobby Cafe, unde pret de 2 ani, am tinut acolo spectacole, evenimente, ateliere in fiecare zi de weekend.

Nu era usor, caci trebuia sa ne caram cu tot decorul, recuzita si consumabilele de fiecare data, in fiecare zi de weekend, indiferent de vreme sau de anotimp.

Eram acolo pe baricade de la ora 9:00 ca sa pregatim totul, pentru ca la ora 11:00 sa fim pregatite pentru intalnirea cu copiii.

Astfel a inceput aventura MiniArtShow by Ioana Ginghina.

Insa usor mi-am dat seama ca am nevoie de mai multe lucruri si astfel au inceput investitiile.

Am cumparat mese si scaune, pensule, pahare, pe vremea aceea pictam foarte mult. Apoi se simtea nevoia unui logo si apoi a unui site, unde sa publicam programul.

Pentru promovare, ne trebuiau poze, asa ca am platit fotograf sa ne face cateva poze la anumite ateliere pentru a pune pe pagina de facebook si pe site.

Am mai cumparat un telefon si o cartela cu numar nou, acest 0749419999 la care mult timp am raspuns chiar eu, caci nu avea cine sa raspunda.

Asa a trecut primul an.

Un an atat de greu, dar atat de frumos, caci faceam ceva ce imi placea foarte mult, deci nimic nu era imposibil.

Dar a inceput sa prinda aripi MiniArtShow, a inceput sa faca profit, parintii sa fie incantati de activitatile noastre si astfel a inceput sa-si faca loc invidia, rautatea si…concurenta.

Aici a fost a doua lectie pe care am primit-o ca antreprenor, insa despre asta voi scrie in episodul urmator.

Pana atunci iti spun „URMEAZA-TI VISUL”

Write A Comment