Ador primavara, fie ea si atipica, caci indiferent cand vine si cum vine, trezeste natura la viata si parca si pe noi.

Ziua e mai lunga, astfel ca trezitul dimineata este mai usor si cu mai multa energie.

Primavara in Herastrau dimineata este superba. Imi place sa alerg mangaiata de aerul proaspat al diminetii si rasfatata de razele soarelui atat de prietenoase.

Au fost zile in care am folosit deja gratarul din curte si am purtat pantaloni scurti in speranta ca pielea sa prinda putina culoare.

Ar trebui sa schimbam si alimentatia, caci primavara vine la pachet cu legume si fructe noi.

Si daca nu vrei sa dai bani pe creme scumpe si tratamente, atunci trebuie sa introduci 4 ingrediente in alimentatia ta zilnica.

Pe langa asta, nu trebuie sa-ti mai spun ca TREBUIE sa te hidratezi si sa ai un somn bun, nu?

Tu stii deja ca frumusetea vine din interior!

Ai blender? Hai sa-l punem la treaba si sa folosim noi ingrediente in smoothie-urile, supele crema si/sau piurelurile noastre.

Patrunjelul, spanacul, morcovul, capsunile, acestea sunt ingredientele romanesti care trebuie sa le introduci urgent in alimentatia ta.

Pe langa acestea cand e cazul salata verde, ceapa si usturoiul verde, marar, leustean, dar si ingrediente cu proteine si grasimi sanatoase ca: avocado, broccoli, seminte de canepa, seminte de chia.

Nu ezitati sa le combinati pentru ca sunt foarte sanatoase si corpul este disperat dupa ele.

Am observat ca atunci cand oamenii tin diete vegane pur si simplu stralucesc. Le stralucesc ochii, pielea, au o atitudine pozitiva.

Daca va uitati la cei care slabesc cu infometare sau mai rau cu o alimentatia bazata doar pe proteina animala, sunt palizi, pielea e flasca, fara tonus si pare ca au imbatranit.

Deci hai sa ne intoarcem la natura, la primavara si sa mancam sanatos.

Patrunjelul

Patrunjelul contine mai multă vitamina C decat lamaia, portocala sau varza, la care se adaugă vitaminele A, B1,B2, B3, B5, B6, B9, K şi E.

De asemenea, este o sursa importantă de glucide, proteine, minerale (potasiu, calciu, fosfor, magneziu, fier, sodiu), ulei volatil, lipide şi flavonoizi.

Spanacul

Frunzele de spanac contin clorofila în cantitate mare, alaturi de acid folic, vitamina B1, B2, B6, B9, PP, C, E şi K, caroten, protide, lipide, glucide, mucilagii, luteină, fier, precum şi o substanta specifica numita spinacina.

Morcovul

In afara de proprietatile nutritive amintite, morcovii sunt si o sursa excelenta de vitamina B1, vitamina B2, vitamina B6, vitamina K, biotina, fibre, potasiu si tiamina. Prin urmare, aceste legume sunt foarte benefice sanatatii si contribuie din plin la echilibrarea unei diete zilnice corecte.

Capsuni

Capsunile sunt o sursa excelentă de vitamina C”, spune dieticianul Madeleine Edwards, citata de Best Health în pagina electronica. O portie contine 51.5 mg de vitamina C, adica 50% din necesarul zilnic, vitamina care este cunoscuta pentru proprietatile de stimulare a imunităţii organismului, fiind în acelasi timp un antioxidant eficient.

Acestea sunt doar cateva motive pentru a va schimba alimentatia, iar in zilele urmatoare revin cu idei, retete pentru ca aceste ingrediente sa nu lipseasca din alimentatia voastra.

Weekend verde si cu soare!

sursa proprietati: www.csid.ro

Write A Comment