imageSambata trecuta, cand m-am intors de la Sibiu, dupa o noapte de distractie cu colegii mei de liceu, am facut un popas la benzinaria OMV de pe Valea Oltului.

Cine o cunoaste, stie ce frumos este acolo şi chiar merita sa te opresti pentru o cafea şi o inghetata.

Asa am facut eu şi cu fetita mea Ruxandra, care era cu mine.

Terasa era ocupata, asa ca ne-am luat ce ne doream şi ne-am dus pe bordura de pe marginea Oltului, unde am stat, am facut cateva poze şi apoi am plecat usor spre Bucuresti.

Ajunsa acasa, am dat sa caut in geanta ceva, sincer nici nu mai stiu ce şi am realizat ca lasasem geanta, acolo pe bordura, pe marginea frumosului rau Olt.

Am inceput ca disperata sa dau telefoane. Alexandru primul, care are niste prieteni in Valcea, pe care i-a pus pe drumuri, pana in Calimanesti sa vada daca geanta mea mai era acolo.

imageAm sunat şi la statia OMV, dar nimic, geanta nu era de gasit.

Astfel ca dupa 2-3 ore de panica şi telefoane m-am calmat şi resemnat caci aveam pasaportul pentru plecarea de acum in Polonia, iar restul aveam sa le fac cand ma intorceam acasa.

M-am trantit in pat şi am intrat pe facebook…. Mesaj privat…. „am geanta dumneavoastra, v-am vazut cu fetita cand ati plecat, iar dupa aceea am vazut şi geanta. Va rog sa ma contactati la telefon. Eu ma indrept acum spre Arad”.

Am sunat imediat, am dat şi eu numarul de telefon şi iata, ca aceasta minunata femeie, mi-a zis ca geanta e la ea, cu tot cu tot, inclusiv banii, care nu erau putini şi toate actele mele.

Duminica nu a gasit curier disponibil, asa ca gentuta mea a plecat in Italia şi luni la prima ora a fost trimisa prin DHL inapoi la stapana ei.

Am intrat in posesia ei exact asa cum am gasit-o şi am zis sa va povestesc şi voua, aceasta minunata istorie.

De ce? Pai ca e haioasa şi ca sa vedeti cati oameni civilizati şi minunati traiesc in Romania.

Da stiu, am auzit deja ” Ai avut noroc.”, „exceptia care intareste regula”, „te iubeste Dumnezeu”…etc

Ce am inteles eu insa este :

Sa fiu, Dumnezeule mai atenta.

Sa am incredere in oameni. Aveam şi inainte, caci cine ma cunoaste, stie ca iubesc oamenii, insa acum cred cu toata fiinta mea ca oamenii sunt buni, majoritatea.

Ca romanii sunt extraordinari şi ca suntem intr-o schimbare in bine, oricat incercam sa nu realizam asta!

Multumesc mult Carmen Ene!

Esti un om minunat!

1 Comment

  1. Pingback: O intamplare cu romani civilizati | Ioana Ginghina

Write A Comment