Cum poti opri timpul?

Pana acum postarile mele dupa sarbatori erau cu diverse sfaturi despre cum sa dam jos, kilogramele pe care le-am pus in aceasta perioada.

Am invatat, insa, chiar pe pielea mea, ca dupa o anumita varsta nu ne mai permitem “luxul” de a manca mult la astfel de ocazii, pentru ca efortul de a slabi, dupa este de lunga durata.

Astfel ca de un an de zile, mai exact, dupa #CuraCuPepene de anul trecut, am avut ambitia sa am o alimentatie echilibrata si sa nu mai pun niciun kilogram in plus.

Cum am procedat?

Pai am renuntat sa mananc carne, am renuntat la fainoase in exces si la dulciuri nesanatoase.

Ba mai mult, am inceput sa ma organizez si sa mananc doar mancare preparata de mine, astfel incat sa nu fiu tentata sa mai mananc “prostii”.

Nu zic ca nu am mai exagerat, insa doar o data la 2-3 saptamani si pana in ora 14:00.

De sarbatori, vacante sau aniversari, am mancat dulcele separat de masa principala, la cel putin cu o ora dupa sau inainte de masa principala.

Iar dupa masa copioasa, nu am mai mancat nimic pana a doua zi. Adica am lasat timp corpului sa digere mancarea in exces, cel putin 16 ore.

Asa am facut si acum de Paste. Am mancat dimineata cozonacul, dulciurile, iar la pranz mancarea, iar dupa pranz, adica in jur de ora 15:00, nu am mai mancat nimic pana a doua zi dimineata.

Ce am mai facut?

Am baut muuulta apa. Cat de multa am putut si chiar cu putina lamaie, pentru ca sa ajut corpul la digestia alimentelor.

Buuun, deci cam asta ar fi, in mare, unul dintre secretele vietii de +40, insa mai sunt si altele, caci dupa 40 de ani, as zice chiar 36-38 de ani, metabolismul incetineste, incep sa apara primele sau mai multe fire albe in par, pielea si muschii devin mai putin fermi.

Ce e de facut?
Trebuie sa luam suplimente alimentare. Nu prea mai merge doar cu o viata sanatoasa.

Recomand insa sa va faceti analize si sa luati aceste suplimente, recomandate de un specialist.

Va spun ca eu iau colagen, coenzima Q10, fac cure constante cu aminoacizi si bineinteles probiotice.

Suplimentele le iau cat mai naturale, extracte de plante, ceaiuri…etc, pentru a ma feri de efectele adverse.

Ce mi-as dori sa fac mai des si constant este sport, caci aici inca nu am ajuns la nivelul pe care il vreau si anume cel putin 30 minute de sport zilnic sau macar o zi da si una nu.

Lucrez la asta si stiu ca voi reusi ca sportul, miscarea, sa devina un mod de viata pentru mine.

Pare ca ar fi perfect, nu e asa? Ei bine, tot mai am nevoie de o anumita ingrijire corporala acasa, dar si la salon.

Acasa fac de 2 ori pe saptamana gomaj cu produse naturale si ma „ung” din plin cu unturi, uleiuri cat mai nutritive pentru pielea mea, care a devenit foarte uscata.

La salon, fac cam o data pe anotimp o serie de programe speciale de intretinere corporala, recomandate de catre specialist.

Chiar acum urmez o cura de Eximia de doua ori pe saptamana combinata cu cel putin o impachetare pe saptamana.

De multe ori sunt intrebata daca functioneaza si daca rezultatele sunt asa, cum se spune, de spectaculoase.
Da, rezultatele nu intarzie sa apara, dar pentru asta trebuie sa  aveti o viata sanatoasa.
Pentru ca vreau sa va impartasesc din stilul meu de viata, o sa fiu ceva mai activa aici pe blog si pe vlog si chiar si pe facebook cu live-uri despre tot ceea ce fac eu, acum primavara, pentru un corp sanatos.

Deci abonati-va la newsletter si/sau la canalul de youtube, dati like paginii de facebook si fiti pe faza, caci voi incerca sa scriu, sa filmez si sa vin cu sfaturi despre ce trebuie facut la 40 de ani.

Putem fi frumoase la orice varsta! Sanatatea nu are buletin!

Write A Comment