Nu de putine ori ma intreaba lumea de ce tin post si nici nu apuc bine sa raspund caci vin texte precum : ” esti prea tanara, bucura-te de viata” sau ” o viata ai, bucura-te de ea” sau ” cum rezisti, nu iti e rau, n-ai ameteli”, „conteaza ce gandesti si ce faci, nu ce mananci” , ” e mai rau sa poftesti „…etc…

De cand tin post?

Nu mai stiu, de foarte multi ani. Stiu ca eram studenta, mergeam cu trenul la Sibiu intr-o vacanta si de atunci eram preocupata de o alimentatie sanatoasa.

Cineva in tren m-a auzit ca tin post, cred ca tineam pe atunci doar prima si ultima saptamna din posturile mari.

Nu vreau sa mint, asa ca va spun exact ceea ce imi amintesc si anume o vaga discutie in care parca s-a produs un declic, ceva in mine care m-a facut sa tin post de atunci.

Deci ce sa va zic, sunt in jur de 20 de ani in care am tinut post miercurea si vinerea, postul Craciunului si al Pastelui.

Ce ma motiveaza?

Vreau sa multumesc pentru tot ceea ce am. Da, cred ca am primit si primesc o multime de lucruri frumoase de la univers si/sau divinitate. Sunt constienta ca nimic din ceea ce am nu imi apartine si de aceea vreau sa fac un mic efort pentru a multumi.

Bucuria mea de viata nu vine din alimentatie sau mai bine zis, din produsele animale ci vine la pachet cu trezitul de dimineata, cu sanatatea, cu bucuria de a fi cu familia mea, de a-mi saruta sotul si copilul si de a mai petrece inca o zi minunata pe acest pamant.

Sunt multe lucruri pentru care trebuie sa multumesc lui Dumnezeu, asa ca nu o sa le enumar aici.

Tot ceea ce trebuie sa facem este sa ne bucuram si de ceea ce avem si sa nu ne concentram doar pe ceea ce am vrea sa avem.

E greu sa tin post?

Da si nu si o sa va explic de ce. E greu sa ma accepte lumea ca tin post, adica sa inteleaga ca exista oameni care fac asta si sa imi respecte acest lucru.

Adica de la restaurante care ar trebui sa aiba si variante de post, cafenele cu lapte vegetal si prieteni care te invita la masa si inteleg si te accepta asa cum esti.

Cum fac cu gatitul acasa?

Asta este simplu, caci adoram cu totii salatele, tocanitele cu legume, supele crema si dulciurile rawvegane, asa ca toate acestea pentru mine sunt un fel de mancare, iar pentru Alexandru garnitura.

Nu este complicat tocmai pentru ca ne respectam unul pe celalalt si nimeni nu vrea sa convinga si sa schimbe nimic la persoana de langa el.

Este mai important ce gandesti decat ce bagi in gura?

Asta este o mare scuza pentru cei care nu vor sa tina post. Bineinteles ca este important ca schimbarea sa vina din interior insa nu se anuleaza ganditul cu mancatul.

Este ca un antrenament pentru performanta, la un sportiv.

Daca vrei sa ai muschi si sa fii intr-o forma perfecta, atunci trebuie sa lucrezi toti muschii, nu doar picioarele sau abdomenul.

Atunci cand postesc, lupt cu vibratiile joase din toate domeniile. Lucrez si la gand si la fapta si la dieta.

Daca ai uitat si ai mancat ceva care nu era de post sau poftesti, mananci in ziua aceea ce vrei si incepi postul de maine?

Asta este cea mai mare gresala pe care o aud la oamenii care incearca sa tina post.

„Am tinut pana la 12:00 , dar am uitat si am baut o cafea cu lapte si gata, am stricat tot postul”.

Nu e adevarat. S-a intamplat, a venit ispita si ai uitat ca tineai post. Nu este nimic, mergi mai departe cu postul, caci asta este ideea, sa incerci sa te indrepti.

Si eu mai „calc stramb”, mai gust din mancarea Ruxandrei, am mancat tort intr-o zi, acum in postul Pastelui. Abia incepuse, MiniArtShow a facut 5 ani si am avut tort la spectacol. Am uitat complet ca tineam post si am mancat o felie intreaga de tort.

Mi-am dat seama abia acasa cand i-am povestit lui Alexandru cum a fost la spectacol, ca nu trebuia sa mananc aceea felie sau poate ca trebuia si ceva mai puternic decat mine mi-a dat voie ?

Postul, din punctul meu de vedere, trebuie luat ca o dezvotare personala, ca o incercare de a scapa de anumite dependente nocive trupului dar si spiritului.

Nu este vorba doar de a nu mai manca produse animale, dar si de a nu mai judeca, critica, barfi si discuta despre oameni si intamplari care nu te ajutat sa evoluezi in viata ta.

Postul este un curs de detoxifiere spirituala.

Eu ma simt mult mai bine daca tin post si acest lucru face parte din viata mea.

Toate argumentele celor din jur, de a nu tine post nu sunt pentru mine decat certitudinea ca exista entitati de vibratie joasa care incearca sa ma abata de la drumul meu.

Insa stiu ce vreau si pot sa fac ceea ce vreau caci puterea sta in mainile mele.

Write A Comment