Bună dragii mei! Sunt încântată să vă povestesc despre prima parte a vacanței noastre.
În lumea noastră agitată, călătoriile sunt cele care ne îmbogățesc sufletul și ne încarcă cu energie pozitivă, iar în această postare, vreau să vă povestesc despre vacanța de vis pe care am petrecut-o în Austria.
Am ales Austria, nu doar pentru peisajele pitorești și cultura bogată, ci și pentru că Ruxandra, care a absolvit cursurile primare și gimnaziale la Colegiul German Goethe din București, este o vorbitoare fluentă de germană. Și ce loc mai potrivit pentru a-i oferi o experiență autentică și interactivă decât o țară germanofonă?
Cristi, care este specialistul nostru în turism, ca de doar e “proprietar” de agenție de turism, Globe 365, a venit cu ideea de a face o călătorie cu mașina în zona Salzburg. Îmi doream de mult să descopăr Austria, pentru că auzisem de peisajele superbe și iarba verde.
Ne-am început călătoria explorând frumoasa vale a Dunării, cu drumurile sale serpuite și peisajele care par desprinse dintr-un tablou. Am fost fermecați de Durnstein, un orășel pitoresc ce se mândrește cu o frumusețe rustică, străduțe înguste și o priveliște splendidă asupra Dunării și a viilor ce o înconjoară.
Ne-am cazat în Flachau, o stațiune montană situată la o altitudine de 920 m în centrul Landului Salzburg.
A doua zi ne-am călăuzit pașii spre castelul medieval din Maitendorf. Cu ocazia aceasta, am avut șansa să trăim o experiență unică, îmbrăcând costume medievale și pătrunzând în atmosfera unei lumi de mult uitate, dar care a devenit extrem de prezentă prin prezentarea audio și interiorul castelului atat de interactiv.
Ziua treia fost ziua naturii. Am cucerit vârful Grießenkareck printr-o călătorie cu telecabina Flying Mozart, iar priveliștea ne-a lăsat fără cuvinte, apoi dupa o pauza scurta de masă am continuat cu explorarea Canionului Liechtensteinklamm, unde am fost martorii unui spectacol natural de neegalat.
Cascada este extrem de impresionantă, iar traseul prin cheile Liechtensteinklamm este o bucurie și o experiență pe care cu siguranța o vom ține minte.
Sâmbătă am plecat la oraș, mai exact în orașul Salzburg.
Am fost impresionați de casa în care s-a născut Mozart, de frumusețea grădinii Mirabell și de măreția fortăreaței Hochensalzburg.
Ne-am plimbat și aici pe tot felul de străduțe pitorești, am făcut și puțin shopping și am mâncat ceva mai mult decât permite dieta.
Ziua 5: A fost o zi de explorare a castelelor Kaiservilla și Golling, în ciuda ploii care ne-a însoțit.
Trebuie menționat că a cam plouat zilnic, cu bun simț doar către seară, dar am avut două zile în care ploaia ne-a cam încurcat treburile.
În următoarele zile am mai vizitat și cetatea Hohenwerfen, unde am avut parte de mai multe surprize. Una a fost să aflu că această cetate impresionantă a fost practic castelul Adler din filmul „Where Eagles Dare” cu Richard Burton și Clint Eastwood.
Apoi am avut parte de un spectacol cu vulturi extrem de spectaculos. Puteți sa intrați pe contul meu de Instagram pentru mai multe poze și video-uri.
În aceeași zonă, dar ceva mai sus am găsit cea mai mare peșteră de gheață din lume. Este vorba despre Eisriesenwelt (în germană „Lumea Giganților de Gheață”), o peștera naturală din calcar și gheață situată în Werfen, Austria, la aproximativ 40 km sud de Salzburg.
Vizita în peșteră a fost cu adevărat o experiență unică. Gheața sculptată de natură în forme nemaivăzute, lumina care se reflectă în cristalele de gheață, creând un spectacol de culori, toate acestea ne-au lăsat cu adevărat impresionați.
Austria a fost pentru noi un exemplu perfect de civilizație și ordine. N-am întâlnit până acum o țară mai curată și mai ordonată. Toate locurile pe care le-am vizitat ne-au impresionat prin frumusețe, ordine și curățenie.
Am trăit momente minunate alături de Ruxandra și Cristi și abia așteptăm să ne începem următoarea aventură. Până atunci, vă las cu aceste imagini și sper că v-am inspirat să vizitați și voi minunata Austria.
Închei acest articol cu un citat al lui Mark Twain: „Călătoria este fatală prejudecăților, bigotismului și îngustimii minții.” Așadar, dragi cititori, călătoriți cât de mult puteți și deschideți-vă orizonturile.

Write A Comment