Stiati ca atunci cand vreti sa va obisnuiti cu o dieta, un regim de viata sanatos, aveti nevoie de 21 de zile in care sa mancati echilibrat si sanatos si astfel sa scapati de proastele obiceiuri.

Eu am incercat asta si nu de putine ori am reusit, insa cum vine un concediu, o vacanta, ma intorc la alimentatie in exces si nesanatoasa si totul se da peste cap.

Anul acesta as vrea sa fiu ceva mai ponderata si in vacante, asa ca voi incepe dieta de 21 de zile de sanatate.

Ce fac in acest timp?

Elimin zaharul, inlocuiesc dulciurile cu cele raw vegane, elimin carbohidratii rai, din fainoase rafinate si orez.

Cartofi mananc , dar combinati cu legume, nu cu carne.

Rontaielile vor fi sanatoase si ele, migdale, caju, alune, nuci crude, morcovi, ardei gras, ridichi, chiar si fructe, ca merele, kiwi, portocale…

Ce ziceti vreti sa incercati si voi?

In primul rand trebuie sa incercam sa ne alimentam sanatos la prima ora.

Un smoothie din caju, banana si scortisoara, ne va tine de foame muuulta vreme sau un iaurt grecesc cu fulgi de ovaz, goji, seminte de in, tarate de psylium, seminte de susan sau budinca din seminte de chia.

Pranzul poate fi format dintr-o ciorbita de vacuta sau o salata cu legume si perle de branza, o mancare de legume, carne la gratar cu salata de primavara.

Seara, o ciorbita de legume, de rosii sau broccoli, salata cu peste la gratar sau fructe de mare sau o felie de sufleu de legume. Eu ador sufleul de broccoli sau conopida.

Deci ce ziceti? Dam startul la schimbare?

Eu zic sa, dam caci, daca vrem ca in vara asta sa purtam pantaloni scurti si bustiere scurte cu abdomenul la vedere, trebuie sa incepem cu dieta si ceva miscare, nu e asa?

Bafta multa si va astept aici cu intrebari si cu raspunsuri ca sa facem echipa mare!

6 Comments

  1. Chiar sunt curioasa daca reusesc sa incep o dieta si sa o duc pana la capat .Doresc sa incep

  2. Nu as combina alunele cu fructele la aceasi masa.. Caju + fructe// Grasimile blocheaza insulina, si zaharul din fructe se va depune

  3. Eu intr-o luna am reusit sa dau jos 7 kg cu o dieta usoara bazata pe legume,fructe,salate si ciorbe dietetice si bine inteles cu putin sport.

Write A Comment