Acum ceva timp am vazut pe http://www.rawcoco.ro o reteta de snickers raw vegan.         image

Cum nu am facut niciodata, am zis sa incerc si motivul pentru care va scriu despre ea, este ca a iesit delicioasa, Ruxandra a fost foarte incantata si pentru mine a fost incredibil sa „gatesc” carmel pentru prima data.

Reteta o gasiti aici : http://www.rawcoco.ro/baton-snickers-raw-vegan/

Insa eu vreau sa va arat cum mi-au iesit mie. Nu sunt atat de aratoase, pentru ca experienta rawcoco isi spune cuvantul, dar va asigur ca sunt gustoase.

O sa va scriu si eu ingredientele ca sa stiti cum am adaptat-o la ce aveam deja in casa.

Am folosit sirop de capsuni, facut in casa de matusa mea, in loc de sirop de artar, faina raw a fost din caju si caramelul l-am facut din pasta de curmale.

Ciocolata, la fel am facut-o cu pasta de curmale si este prima data cand fac astfel ciocolata.

Ma tenteaza sa incerc si cheescake-ul de pe acelasi site, dar asta data viitoare.

Trebuie sa incercati si voi aceasta reteta!

Pofta buna!

Ingrediente:

Pentru stratul de alune:

• 1/2 cană făină din caju

• 1/2 cană sirop de arţar sau miere ( eu sirop de capsuni)

• 1 cană migdale tăiate

• 1/4 cană seminţe de pin (opţional)

Pentru stratul de caramel:

• 1 cană curmale înmuiate în apă (apa să le acopere)

• 1/2 linguriţă sare neiodata (opţional)

• 1/2 linguriţă vanilie

• 2 linguri de ulei de cocos topit

Pentru invelisul de ciocolată:

• 1/2 cană pastă de curmale

• 3/4 cană pudră de cacao cruda

• 1/3 cană ulei de cocos sau unt de cacao (ambele topite)

Mod de preparare:

Pentru stratul de alune: puneti faina, indulcitorul si nucile de pin in blenderul cu lama in forma de S. Adaugati apoi migdalele. Modelati compozitia in dreptunghiuri mici (sau alta forma) si puneti-le pe o hartie de copt la congelator. Daca aveti forme de silicon in forma de baton, folositi-le.

Pentru stratul de caramel: puneti in blender toate ingredientele pana iese o compozitie cremoasa dar intarita. Pentru asta, adaugati apa (dar cat mai putina posibil). Intindeţi compozitia peste dreptunghiurile cu alune şi băgati-le inapoi în congelator.

Pentru invelisul de ciocolata: mixati toate ingredientele pana se omogenizeaza. Se poate adauga dacă se doreşte vanilie, sare de mare, etc.

Cand batoanele sunt inghetate, acoperiti-le în ciocolata şi lasati-le fie în frigider fie în congelator.

Sursa: http://www.rawcoco.ro/baton-snickers-raw-vegan/

1 Comment

Write A Comment