Am ceva timp de cand gatesc dulciuri rawvegane, asa ca fac tot felul de inventii pe aceasta tema.

De cele mai multe ori fac totul „dupa ochi” sau „dupa ureche”, de aceea imi este greu sa va scriu reteta, insa pentru ca vreau sa aveti curaj sa faceti acest tort delicios, o sa incerc sa va dau ingredientele si cantitatea lor.

ATENTIE !!! Dulciurile rawvegane nu slabesc, ele contin indulcitor natural, fructe uscate, caju sau alte ingrediente care contin multe calorii.

Avantajul cu aceste dulciuri este ca sunt mai sanatoase si nu pot fi consumate in cantitati mari, pentru ca sunt satioase.

Tort de ciocolata

Blat:

100 g migdale crude

75g curmale inmuiate 2 ore in apa

50 ml apa

Toate ingredientele se pun in blender si se omogenizeaza pana se obtine un aluat lipicios.

Compozitia se pune intr-un cerc culinar si se preseaza si niveleaza.

Daca nu aveti un blender puternic puneti pe rand ingredientele.

Umplutura

200g caju inmuiat

75 g indulcitor natural

80 g cacao

50g unt de cacao

250 ml apaimage

Untul de cacao se topeste si apoi toate ingredientele se amesteca in blender pana la omogenizare.

Se rastoarna peste blat si se baga la congelator.

Daca doriti, dupa o ora se orneaza cu kiwi si capsuni sau fulgi de cocos.

Noi niciodata nu apucam sa-l ornam pentru ca il mancam 🙂

Pofta buna!

2 Comments

  1. Mulţumim, Ioana! Arată delicios!

    Îmi e dor de postările tale cu mâncare raw.

  2. Este cu adevarat delicios! Este a treia oara cand il fac si imi place din ce in ce mai mult iar Fetita mea il adora.

    Multumim pentru postare.

Write A Comment