Asa cum v-am promis, va scriu aici reteta pentru tortul pe care l-am pregatit de Sfantul Ion.
Dupa Sarbatorile de iarna care de ieri s-au incheiat, nu mai „intra” nimic prea greu, asa ca un tort racoritor, raw vegan era binevenit.
Sincer va spun ca dulciurile raw vegane au un gust foarte bun, sunt satioase, deci nu poti manca mult si chiar daca au multe calorii, se digera mult mai usor decat dulciurile clasice, facute in casa.
Dar iata si reteta :
Ingrediente blat 1 :
120 g migdale hidratate peste noapte
100 g nuci hidratate peste noapte
100 gcurmale hidratate
100 g fulgi ovaz
60 g ulei cocos topit
100 ml apa
Ingrediente crema cu cocos:
400 g caju hidratat peste noapte
200 g banane congelate
zeama lamaie de la o lamaie
1 conserva lapte cocos organic (400 ml)
140 g miere ( eu am pus de rapita)
150 g ulei cocos topit
Blatul de ciocolata:
100 g caju hidratat peste noapte
3 banane
1 avocado bine copt
3 lingurite cacao
un praf de sare
70 g miere
60 g ulei cocos
50 ml apa
Modul de preparare este simplu.
La fiecare blat este la fel.
Se pun ingredientele in blender si se proceseaza.
Eu am un blender foarte puternic, insa merge cu orice aparat, doar ca trebuie sa mixati ingredientele pe rand si sa mai adaugati apa, daca e nevoie.
Cand nu aveam acest aparat puternic , procesam ingredientele si cu blenderul de mana, acela cu care se paseaza legumele si fructele, insa repet, cantitatile procesate trebuie sa fie mai mici si ingredientele bagate pe rand.
Pentru a obtine blatul, am pus in bolul robotului migdalele, curmalele, cacao, fulgii de ovaz si am maruntit. Am dorit o consistenta mai crocanta, asa ca nu le-am maruntit foarte fin si le-am lasat cam de marimea bobului de orez. Daca doriti ca blatul sa fie mai fin, procesati pana cand obtineti consistenta dorita.
La ornat nu sunt cea mai creativa persoana, insa voi lasati imaginatia sa-si faca de cap :))
Sa nu uit, inelul de tort are 25 cm diametru si tortul are inaltimea de 5 cm, asa ca puteti sa faceti unul mai mic, insa sa mai luati din cantitati.
Spor si pofta buna!