Stiu ca v-am promis de mult aceasta reteta, dar tot nu am avut timp sa o scriu.
Este reteta preferata Ruxandrei . Caci stiti cum sunt copiii cu dulciurile si mai ales cu ciocolata.
Va garantez ca este foarte gustoasa si nu veti putea manca foarte mult pentru ca este foarte satioasa.
Cantitatile pe care o sa vi le dau eu acum sunt pentru un tort relativ mare, cu diametrul de 25 cm, deci puteti sa-l faceti si mai mic.
100 g fulgi de cocos
50 g unt de cocos
100 g indulcitor natural
25 ml zeama de la o lamaie
100 ml apa
200 g caju
25 g vanilie pudra
Se mixeaza totul la blender si se lasa la frigider cam 30 de minute.
Ciocolata neagra
– 3 avocado
– 50 g unt de cacao
– 100 g indulcitor natural
– 100 ml apa
– 30 g cacao
Se mixeaza totul in blender si se adauga compozitia peste ciocolata alba care trebuie sa fie deja intarita.
Se lasa in frigider cel putin o ora.
Daca nu se consuma imediat rezista in congelator timp de 2-3 zile.
Va garantez ca nu veti simti faptul ca nu este un tort de ciocolata adevarat.
Este foarte gustoasa aceasta combinatie.
Mie imi plac mult dulciurile iar de cand am descoperit varianta raw sunt foarte fericita.
Mananc fara sa mai simt asa vinovata.
Va pup si spor la treaba.
6 Comments
Buna Ioana!
Ce fel de indulcitor foloseti?
Miere in mare parte, dar am si zahar din cocos…
Buna, Ioana! Am incercat si eu reteta ta. Blatul alb mi-a iesit inchis la culoare, caci vanilia, era de fapt vanilie bourbon rasnita si mi-a innegrit compozitia. Intrebarea mea este: untul, si cel de cacao si cel de cocos, ar trebui sa fie la temperatura camerei? Eu le-am scos direct din frigider si, pentru ca blenderul nu e prea puternic, nu pot spune ca s-au incoporat cum trebuie… Multumesc, oricum, pentru reteta! Mai astept si altele…
Foarte frumos din partea ta ca de dai si reteta, nu doar ne arati poza, asa cum face Olivia Steer. Arata foarte bine prajitura, abia astept sa o fac! Iar faptul ca e raw este o bucurie in plus! Felicitari pentru rolul din „Ingeri pierduti” si pentru familia frumoasa.
Buna….draga noastră prietena ,as avea o mare rugaminte la tine: oare nu ai putea sa ne mai dai ceva retete pentru cresterea imunititatii…atât a noastra dar mai ales a copiilor? Știu ca pe celălalt site ai scris o reteta dar nu mi-o mai amintesc exact. Sa știi ca am o fetița de 10 luni jumătate si tare mă interesează acest subiect , mai ales ca mi s-a imbolnavit doua luni consecutive de rino-faringita . Sunt o cititoare fidela si îți vizitez zilnic blogul. Felicitări pentru tot ceea ce faci !
Pingback: Sambata prima zi de weekend | Ioana Ginghina