Joi 25 octombrie am fost invitată la lansarea campaniei “Povestioară cu Tihnă” , o campanie foarte utilă, din punctul meu de vedere, în care sunt încurajați părinții, să–și mai ia momente de respiro de la viața de părinte perfect, la care ne dorim cu toții să ajungem.
Din păcate trăim într-o lume în care, noi părinții suntem adesea criticati sau mai rău, ne autocriticam, atunci când poate nu reușim să ținem cont de toate legile scrise sau nescrise ale parentingului perfect.
De aceea o astfel de campanie este binevenită, ca să ne ofere un strop de tihnă ,, de la încercările noastre de a atinge perfectiunea în educația copiilor.
Astfel că cei de la Napolact în parteneriat cu ReadyNation Romania, ne propun o serie de 12 povești extrase din situatii reale, cu ajutorul experților psihologi. Fiecare poveste se încheie cu o concluzie care îl face pe părinte să fie mai bun în acest rol. Cele 12 povești se vor regăsi pe cutiile de lapte Napolact BIO (3,8% și 1,5% grăsimi)
În același timp campania își propune să extindă numarul povestilor cu ajutorul părinților din România. Astfel, pe site-ul www.intihna.ro părinții sunt invitați să împărtășească din experiențele lor personale ca părinte.
Din aceste noi povești publicate pe site, Napolact se va inspira pentru etapa următoare a campaniei în care va tipări urmatorul set de povești inspiraționale.
„Priceperea, dorința și voința stau la baza realizării acestui proiect ReadyNation. Atunci când cunoști care sunt nevoile societății, știi cum poți veni în întâmpinarea lor, îți dorești să schimbi în bine viața oamenilor și găsești partenerii dornici să se implice, astfel de proiecte se conturează în mod natural. ReadyNation România nu și-a dorit, însă, doar să realizeze un proiect benefic, ci să ofere și un exemplu de bune practici, de parteneriat între sectorul privat și cel non-guvernamental, de implicare a comunității oamenilor de afaceri în educație și pregătirea societății pentru provocările viitorului. “Povestioare cu tihnă” este un proiect care merge dincolo de dorința noastră de a susține educația copiilor, este un proiect care aduce “mai bine” întregii familii și, astfel, contribuie implicit la o educație timpurie de calitate,” spune Gabriel Biriș, Vice-Președinte ReadyNation România
Din noianul de experiențe mai mult sau mai puțin fericite din viață mea de mama, voi alege cu siguranță, cel puțin o poveste pe care abia aștept să o împărtășesc cu voi. Nu de puține ori m-am simțit o mama imperfectă însă din aceste intamplari am învățat foarte multe lucruri despre mine și m-au ajutat să devin o mama mai bună.