Desi am 3 ani de cand cochetez cu retetele raw- vegane, nu am indraznit sa imi fac painici pana acum.

Mi se parea complicat, imposibil chiar si destul de insipide la gust.

De cand imi doresc sa raman gravida si am inceput si tratamentul hormonal ma tot gandesc sa renunt la gluten.

Am tot citit ca nu e sanatos si ca e un fel de otrava pentru noi, insa eu ador painea cu icre sau cu salata de vinete asa ca imi este foarte greu sa renunt la ea.

Asa ca acum cand am intrat in concediu, de la teatru, zic sa incerc si eu sa fac niste painici sanatoase.

Am luat cartea Ligiei Pop, pe care o tin aproape de bucatarie, caci ma inspira foarte mult si am ales una dintre retetele de paine de acolo.

Aveam seminte de in, chiar si faina, seminte de floarea soarelui, susan si mac, asa ca am hotarat sa gasesc o combinatie din aceste ingrediente.

Rezultatul il vedeti in poze si va asigur ca sunt super gustoase.

Reteta include si usturoi asa ca va asigur ca sunt bune, bune de tot.

Am mancat 3 chiflute, cam inestetice, ce e drept, dar nu credeam ca o sa-mi placa.

Data viitoare promit ca voi incerca sa le dau o forma mai uniforma.

Panicile mee nu sunt raw, caci le-am pus la cuptor la 60 de grade, pentru ca nu am deshidrator.

Sunt mandra de mine, chiar sunt si va asigur ca toata vara nu mai mananc paine cu gluten.

Mai jos va scriu si reteta si va mai asigur inca o data de gustul delicios ­čśë

Va puuup!

Paine cu usturoi

-125 g seminte de in inmuiate timp de 1h

-125 g faina de in sau seminte de in macinate in rasnita

-1/2 cana de seminte de floarea soarelui decorticate

-3 catei de usturoi pisati

-125 ml de apa

– sare dupa gust

Toate ingredientele in blender amestecate bine pana se face ca un aluat faramicios, dar lipicios.

Apoi cu mainile umede facem formele de painici.

Eu am mai adaugat mac si susan!

Dupa ce am dat forma painicilor, nu mai groase de 1-2 cm, le-am bagat la cuptor, aproximativ 2 ore la 60 de grade.

Pofta buna!

9 Comments

  1. Dar de drojdie nu au nevoie sa crească un pic sau așa trebuie să rămână?

  2. Buna, Ioana,

    Tocmai m am apucat si eu de facut painicile si cum nu le prea am cu g─âtitul, am o intrebare: ung tava cu ceva?

    Multumesc

    • Ioana Ginghina Reply

      Nuuu… Le pui pe foaie de copt!

      Bravoooo… Sa-mi zici cum a fost!

  3. Semintele de susan se pun putin in apa? la fel ca cele de in?

  4. Gataaa!! O bunatate. Eu am pus seminte de in,de floarea soarelui,de susan,de dovleac,mac si chia….amestecate toate cu f f putina apa ,usturoi,sare,faina de in si puse in tava pe hirtie de copt…Deja am mincat 3 buc…si ar cam trebui sa ma opresc…

    Multumesc pentru idee…

    Data viitoare voi pune in loc de usturoi putin chimen dat prin risnita…pt o aroma mai puternica..

Write A Comment