graviAm fost invitata la lansarea unui nou test adresat gravidelor care determina perioada ramasa pana la nastere.

Am onorat invitatia pentru ca ma intereseaza, caci mai vreau si eu sa fiu gravida in curand si pentru ca eram foarte curioasa cum functioneaza si despre ce este vorba exact.

Recomandat tuturor gravidelor incepand de la 20 saptamani de sarcina PartoSure este un test pentru determinarea perioadei ramasa pana la nastere.

La prima vedere ar putea parea un moft, insa nu si pentru gravidele cu probleme. Determinarea timpului ramas pana la nastere reduce considerabil gradul de risc iminent pentru o nastere prematura.

In ultimul timp am auzit multe cazuri in care a fost pierduta sarcina si aceasta poate fi o mare trauma pentru femei, astfel ca un astfel de test, nu numai ca iti reduce stresul sau frica ca ai putea avea probleme, dar arata cu o acuratete de ~ 99% timpul rămas până la naştere, dar şi gradul de risc iminent pentru o naştere prematură.

De ce este util Testul PartoSure?

În ciuda introducerii noilor tehnici medicale, cauzele naşterilor premature sunt multiple, dar încă, neclare şi necunoscute. Cu toate acestea, rata naşterilor premature este în creştere, în special în ţările dezvoltate, iar identificarea exactă a gravidelor cu risc, dar şi a celor care nu prezintă risc de naştere prematură reprezintă o mare provocare pentru medicii obstetricieni.

Testul PartoSure este special creat pentru femeile gravide cu perioada sarcinii cuprinsă între 20 şi 37 de săptămâni, care prezintă simptome sau semne, indicaţii sugestive de travaliu înainte de termen şi care au membranele intacte. PartoSure este recomandat şi gravidelor cu naşteri premature în antecedente, celor cu avort spotan în trimestrul al II-lea de sarcină în antecedente, cât şi gravidelor expuse riscului de naştere prematură.

Mai mult de atât, testul PartoSure este recomandat în situaţii precum: contracţii uterine dureroase, suferinţa fetală acută, infecţie neonatala şi/sau maternă, sarcina gemelară sau boli materne de tipul HTA indusă de sarcină, diabet zaharat sau obezitate, inclusiv gravidele cu un istoric medical de sarcină oprită în evoluţie, copii cu greutate mică la naştere (sub 2500g) sau multiple avorturi la cerere.

De ce este bine să pregăteşti nou născutul prematur?

Bebeluşii născuţi înainte de 37 de săptămâni de sarcină sunt consideraţi născuţi prematuri, iar în îngrijirea acestora este necesară o atenţie deosebită, atât din partea medicilor neonatologi, cât şi din partea mămicilor. Este adevărat faptul ca bebeluşii prematuri sunt predispuşi la complicaţii, atât pe termen scurt, cât şi pe termen lung.

Pe termen scurt, bebeluşul prematur prezintă un risc ridicat de apariţie a hemoragiilor cerebrale, a infecţiilor neunatale cât şi a declanşării unor probleme cardio-respiratorii, nefiind pregătiţi fizic pentru viaţa extrauterină. Mai mult decât atât, pe termen lung, bebeluşii prematuri pot avea complicaţii de tipul retinopatie de prematuritate sau, chiar sechele neuro-psihice. Prin urmare, determinarea timpului rămas până la naştere reprezintă un avantaj major pentru gravidele cu un risc ridicat de naştere prematură, oferindu-le posibilitatea de a se pregăti atât pentru naştere, cât şi pentru perioada post-partum.

Pretul unui test este de 260 lei si poate fi comandat de pe www.testdenastere.ro

***

Testul PartoSure este un test rapid care ajută la stabilirea timpului rămas până la naştere pentru gravidele cu semne şi simptome sugestive de naştere prematură. Kitul PartoSure conţine un beţişor steril, o eprubetă şi o bandă de test, ambalate într-un sac de plastic şi poate fi folosit atât de medicul specialist, cât şi individual de către gravide.

Pentru mai multe informaţii, accesaţi site-ul www.testdenastere.ro.

Write A Comment