V-am zis ca de doua luni nu mai mancam carne? Da, toata familia, Ruxandra ne-a convins sa nu mai fim “canibali” cum ne spune ea.

Ca in fiecare an in preajma zilei de nastere a Ruxandrei, ii facem analize si cum are mai bine de un an de cand nu mai mananca carne, am facut un set mai amplu si amanuntit ca sa fim siguri ca totul este in regula.

Au iesit mai bine ca niciodata, predispozitiile la diversele alergii pe care le avea anul trecut au disparut, nu are nicio lipsa de nimic, deci totul este perfect.

Nu stiu daca aceste rezultate la analizele speciale, date de alergolog, s-au schimbat datorita regimului alimentar, dar ma bucur sa stiu ca acum este mult mai bine.

De ce am renuntat si noi la carne? Pai Alexandru, in vacanta a realizat ca noi oricum nu mai mancam carne asa de multa de cand Ruxandra a renuntat la ea, asa ca, ce ar fi sa renuntam si noi.

Zis si facut si deocamdata suntem foarte bine. Eu oricum nu ma “omoram” dupa carne, insa Alexandru era super carnivor.

Cu ce am inlocuit-o? Deocamdata cu fructe si legume muuulte, caci sunt din abundenta.

Fructele de padure nu ne lipsesc, au devenit accesoriile noastre. Nu plecam de acasa fara o caserola plina pentru gustarile dintre mese.

Sa fii ovo-lacto-vegetarian nu este greu, insa trebuie sa fii pregatit. Mesele trebuie gandite din timp pentru ca sa ai cumparaturile necesare si timpul de preparare.

Nu e complicat, dar tine putin de o rigoare personala, pe care daca nu o ai, trebuie sa o dobandesti.

In ultimul timp tot aud de o gramada de copii care decid sa nu mai manance carne.

Asta nu este rau, insa noi parintii trebuie sa le preparam o hrana sanatoasa care sa aiba toti nutrientii de care au, cei mici, nevoie.

Este o datorie la care ne-am “inscris”, atunci cand am decis sa avem copii si trebuie sa o respectam cu strictete, caci este vorba de sanatatea lor.

Revin in zilele urmatoare cu o reteta pe care eu am gasit-o pe net si am adaptat-o putin.
Sursa este un search pe google: vinete umplute ?

Va pup si va doresc multa sanatate!

Write A Comment