Despre mine

M-am născut pe data de 21 septembrie, intr-o zi de miercuri , in jur de ora 21, in anul 1977 , in oraşul Copsa Mica, Judetul Sibiu.

Copilaria si adolescenta insa mi-am petrecut-o in oraşul Sibiu pana la 18 ani când am plecat la facultate si am rămas in Bucuresti pana in ziua de azi.

Dar sa nu trecem asa uşor peste copilărie , care a fost foarte importantă in formarea mea .

De când mă ştiu doar actorie am vrut sa fac. Asa ca pe la 14 ani am intrat in trupa de teatru de amatori din Sibiu , trupa Puck condusă de Maestrul  Constantin Chiriac.

Aici am jucat primele personaje si am participat la festivaluri de teatru .Microbul actoriei intrase bine asa ca in anul 1996 , după ce am terminat Liceul Gh. Lazar din Sibiu , am venit la Bucuresti sa mă fac actrita cu acte.

Am absolvit Academia de Arte Luceafarul , am dat Licenta la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica I.L. Caragiale in anul 2000.

Au urmat 2 ani in care am încercat sa îmi gasesc un loc in aceasta lume.

Nu de putine ori am facut figuratie in spectacole ca: „Boabe de Roua pe Frunza de Lotus in Bataia Lunii” regia Gelu Colceag , ” Ondine” regia Horia Popescu , „Generatia de sacrificiu” regia Dinu Cernescu.

Apoi in urma unui concurs, am ajuns sa fiu angajata cu carte de munca la Teatrul pentru copii „Ion Creanga „din Bucuresti , unde am jucat in spectacole ca ” Motanul Incaltat” regia Boris Petroff , ” Inima Rece” regia Sorana Coroama Stanca ,” Pinocchio” regia Cornel Todea , ” Hainele cele noi ale Regelui” regia Beres Laszlo, ” Carabusii” in regia Cornel Todea, ” Taina orasului invizibil” regia C-tin Dicu, “Carolina si Poneiul” regia Cornel Todea, “Tara lui Paparin” regia Vasile Manta, “Amintiri din copilarie” regia Peter  Kerek.

Am facut parte din echipa de clowni Cliniclown, unde alaturi de colegii mei, mergeam prin spitale si printr-o terapie bine pregatita de traineri olandezi, distram copii bolnavi, internati pentru diverse probleme de sanatate.

A fost o experienta lunga de 10 ani in care am invatat foarte multe si care a pus bazele experientei mele in lucrul cu copiii. Datorita acestui proiect, am invatat ca teatru poate fi o alternativa la invatamant si sanatate si am inceput sa pun bazele proiectului meu de suflet MiniArtShow by Ioana Ginghina.

 

Am facut si cateva personaje in filme straine, filmate la noi in Romania.

Am jucat , personajul Estrella din filmul „My name is Modesty” regia Scott Spiegel (2004), Ekaterina Vorontsova Dashkova din filmul ” Chaterine the Great” regia Paul Burgess si John- Paul Davidson (2005), Ellie din filmul ” Pumpkinhead : Ashes to Ashes ” regia Jake West (2006)

Apoi au urmat serialele TV datorita carora am ajuns in casele voastre.

Am jucat personaje ca : Bianca din ” in Familie ” produs PrimaTv (2002)

Ildiko din ” Numai Iubirea” produs Media Pro Pictures (2004-2005)

Lili Savu din ” Lacrimi de iubire” MediaPro Pictures (2005-2006)

Cecilia ( Ciresica) din ” Daria , iubirea mea” MediaPro Pictures (2006-2007)

Zambila din ” Inima de Tigan”(2007-2008)

” Regina” MediaPro Pictures (2008-2009)

Arta Belciugesco din „Aniela” Media Pro Pictures (2009-2010)

Fatima din ” Iubire si Onoare” Media Pro Pictures (2010-2011)

Stefana Conache din „Ingeri pierduti” Media Pro Pictures (2013-2014)

Acum joc personajul Geanina din ISerialul de la Happy Chanel, primul serial filmat cu telefonul mobil si care se va difuza din toamna acestui an (2017).

Pana atunci puteti urmari episoadele pe care le-am filmat deja si pe care le gasiti on-line in prima serie numita “Cand mama nu-i acasa”.

Anul acesta fac 40 de ani, deci zic eu ca mai am multe de spus si facut si sper ca voi sa-mi fiti alaturi.

Asta sunt eu !