Nu există căsnicie sau relație perfectă.

Până și cele mai fericite cupluri au zile grele din când în când.
Câteodată suntem mai obosiți, ne mai influențează o eclipsa sau luna plină, însă cele mai mari probleme vin din interiorul nostru.
Traumele din copilărie, duc la o lipsa de afecțiune pe care o căutăm disperați și oricât ne-ar arăta partenerul că ne iubește, nu este niciodată de ajuns.

Avem opinii și idei diferite despre viață și dacă asta ne-a unit când ne-am cunoscut, ei bine, tot asta devine cea mai mare provocare.

Începe un “război rece” între parteneri care îl conduce pe care, cine are dreptate.

Deși nu există un manual de instrucțiuni despre cum să ai o căsnicie perfectă, cred foarte mult, că acei oameni care reușesc să mențina pacea și liniștea în familie, sunt cei mai aproape de perfecțiune și bineînțeles cei care vor supraviețui mult mult timp în cuplu.

Am aproape 12 ani de căsnicie și nu pot să zic că știu exact cum stau lucrurile, însă am înțeles că trebuie să-l accept pe cel de lângă mine așa cum este, fără să cer nimic în schimb.

Iubirea nu se da în etape și nici nu se negociază. “Te iubesc dacă îmi aduci flori sau te iubesc dacă mă iubești și tu….”Nu sunt cele mai bune variante de a iubi.

Dar hai să vedem cam ce reguli simple și genereale am putea aplica, ca să ne menținem pacea în cuplu.

1. Nu mai discutați despre subiecte deja soluționate
Nu de puține ori, când avem o zi mai proastă și Ego-ul din noi are chef de afirmare, începem prin a reproșa ceva recent de genul “ n-ai spălat vasele azi, deși ai promis…” și de aici se ajunge la o ceartă luuungă și greu de suportat despre toate problemele din ultimii 5 ani.
Părerea mea e să discutați cu calm fiecare problemã. Dacã ati rezolvat-o … GATA.
Nu o mai aducem niciodată în discuție.

2. Nu vă așteptați că soțul să reacționeze la fel că voi
Suntem diferiți, cu personalități diferite, deci reacționăm diferit.
Da știu, ai gătit toată ziua, ai făcut curat, ai stat cu copilul și el vine, mamancă, îți spune “sărut mâna pentru masă “și pleacă să facă un dus.
Nu înseamnă că nu te iubește și nici că nu apreciază ce ai făcut. Poate este doar obosit și vrea puțină liniște. Unde mai pui că nu el te-a rugat să gătești.
Poți să-l întrebi frumos dacă i-a plăcut mâncarea, pot să-l întrebi dacă e ok și daca poti să-l ajuți cu ceva și astfel să afli de ce este atât de obosit.
Toți avem zile proaste și cu siguranță tot ce îți doreșți este liniște și să fii lăsat în pace.
Și cine să te înțeleagă, dacă nu persoana iubitã?

3. Nu te culca dacă ești supărată

Țin foarte mult la regulă asta. Urăsc să fiu certată sau supărată pe cineva și să rămân așa câteva zile. Vreau să rezolv cât se poate de repede problema, pentru ca să nu fie nevoie de a mă tot gândi la infinit la aceasta.
S-a demonstrat că stările de anxietate chiar și depresia vin de la aceste gânduri, scenarii din capul nostru, care ne fac viață personală un chin.
Împăcăți-va cât mai repede și odihniți-vã, pentru că nu este sãnatos să dormiți supărați.

4. Nu folosiți cuvinte precum „niciodată” și „întotdeauna”.
Asta e o regulă pe care mie mi-am impus-o de curând.
Aceste cuvinte dor foarte tare și chiar dacă nu sunt adevărate și sunt spuse la nervi, rămân acolo în urechile persoanei iubite pentru mult timp.
“Niciodată nu mă înțelegi și pe mine” – chiar niciodată?
“Întotdeauna am făcut ce ai vrut tu” – chiar întodeauna?
Lăsăți exagerările deoparte și astfel veți avea mai multă liniște în căsnicie.

5. Spune sincer ceea ce simți

Dacă îți iubeșți partenerul, spune-o cât de des poți. Nu te umilești, crede-mă și nici nu te va iubi mai puțin.
Atunci când vrei ca el să ghicească ce simți și încerci să te dai cool și relaxată vis-a vis de relația voastră s-ar putea să nu faci altceva decât să recesti relația .
Jocurile de tip ghicitoare în relațiile de iubire sunt otravă. Păstrează jocurile pentru serile în care faceți sex. Acolo chiar sunt recomandate.

6. Fă-ți o viață independentã de partener
Da, chiar așa. Nu aștepta să te distrezi sau să realizezi ceva, doar dacă el este acolo. Ieși cu prietenii tăi la film, concerte, chiar și călătorii. La fel, fii deschisă să îl lași liber să iasă cu gașcă lui. Viață lui nu se rezumă doar la căsnicia cu tine.

7. Cere-ți scuze

Normal că nu ai cum să ai dreptate tot timpul. Deci când greșeșți cere-ți scuze, spune că îți pare rău și fii sinceră când o faci. Chiar te vei simți mai bine și tu după asta.

8. Fă-ți timp pentru partenerul tău indiferent cât de ocupată ești

Trebuie să fiți acolo unul pentru celălalt, să vã ascultați, să râdeti , să comunicați să fiți acolo indiferent de situație.
Trebuie să ai timp pentru oamenii importanți din viața ta.

Sper cã v-am fost de folos cu acest articol si astept si alte sfaturi pe care, poate le-am omis aici.

2 Comments

Write A Comment