Cei care sunteti alaturi de mine pe facebook ati putut urmari ca in ultimele doua saptamani ma duc zilnic la Salon La Mignonne pentru a face sedinte de Criosauna.

Ioana Ginghina
Ioana Ginghina

Aerocrioterapia (ACT) este o metodă ce constă în răcirea simultană a întregii suprafețe a corpului uman în mediu gazos, la o temperatură foarte scăzută (până la -180 ̊C).

Este o tehnică destinată prelungirii vieții și corectării tulburărilor funcționale, parte a medicinii integrative.

Terapia prin frig ajuta la tot, deci si la slabit si celulita, insa nu acesta este motivul pentru care eu ma duc la aceste sedinte.

V-am marturisit acum ceva timpca am o dermatita seboreica la nivelul scalpului, pe care incerc sa o tin sub control.

Ei bine cand am citit ca terapia prin frig ajuta si la problemele dermatologice cum ar fi: dermatite, neurodermatite atopice, eczeme, psoriazis, artrită psoriazică am zis sa incerc si eu aceasta terapie.

M-am documentat astfel despre tot ceea de inseamna Criosauna sau Aerocrioterapia si am aflat ca este extraordinara.

Pe site-ul La Mignonne gasiti tot ceea ce va intereseaza despre aceasta terapie, insa eu am sa va povestesc cam cum sta treaba cu problema mea dermatologica si cum ma poate ajuta terapia prin frig.

Este evident că efectul sanogenetic al terapiei prin frig se manifestă direct asupra pielii și este cel mai bine definitivat la nivelul pieli. De aceea, în dermatologie, Criosauna, are o largă utilizare: de la tratamentul proceselor inflamatorii acute și cronice la tratamentul manifestărilor cutanate secundare unor afecțiuni degenerative. În toate cazurile, combinația eficientă dintre terapia clasică și terapia prin frig asigură posibilitatea unei îmbunătățiri considerabile a recuperării clinice sau a prelungirii perioadei de remisi-

une pentru bolile cronice de piele, cum sunt psoriazisul, neuroderma- tita, complexul seboreic, eczema, eritrodermia, sclerodermia, lichen plan.

Ioana Ginghina
Ioana Ginghina

Este cunoscut că eficiența mecanismelor de termoreglare ale organismului este foarte ridicată: răcirea excesivă a corpului (prin expunere de 1 – 3 minute la aer cu temperaturi de până la -120 ̊C sau răcirea, pentru câteva minute, a unor segmente corporale până la temperaturi de -180 ̊C) determină un lanț de reacții de apărare, dar, în același timp, nu se constată o suprastimulare a mecanismelor de termoreglare.

Se știe că reacția fiziologică de apărare la răcirea generală dozată este foarte favorabilă pacienților cu boli de piele.

Răspunsul se manifestă prin modificări vaso-vegetative, prin stimularea sistemului adrenal.

Pentru ca nu vreau ca aceasta postare sa fie una didactica eu va recomand aceasta terapie.

Desi intentia mea este alta, nu m-am putut abtine sa nu ma masor atunci cand am inceput sedintele de Criosauna.

In 2 saptamnai fara niciun efort am scapat de 2 centimetrii din zona taliei.

Am slabit si 2 kg, deci ajuta si la slabit.

crio-2Pentru ca voi continua sa merg la aceste sedinte voi fi mai atenta si la acest aspect.

Va recomand sa incercati.

 

 

 

 

 

 

 

Salon La Mignonne

Adresa: Str. Romulus nr. 35, sector 3, Bucuresti
Telefon: 021 323 44 05
Mobil: 0723 005 586
E-mail: office@lamignonne.ro
Blog: www.lamignonne.wordpress.com
Web: www.lamignonne.ro

 

 

4 Comments

 1. Buna!

  Ioana, poti sa imi spui, te rog, daca ai facut si tratamente faciale la acest salon? De ceva vreme tot caut un salon de incredere unde sa merg, dar aud de tot felul de experiente si cu urmari.

  O seara buna,

  Dana

  • Ioana Ginghina Reply

   Zilele acestea as vrea sa fac un tratament cosmetic acolo.

   Eu zic sa mergi daca vrei, daca nu asteapta sa fac eu prima 🙂

   • Buna!

    M-am hotarat, o sa merg saptamana viitoare :).. sper sa fie o experienta frumoasa si cu repetari in viitor:).

    PS: voiam sa iti spun „multumesc” pentru toate lucrurile pe care le impartasesti si pentru energia pozitiva pe care reusesti sa mi-o transmiti.

    multa sanatate si un weekend minunat!

    Dana

Write A Comment