Acum câteva zile m-a întreabat o colegă de teatru, mai tânăra, mult mai tânăra, dacă mai cred în dragoste, dacă mai cred în “fericiți până la adânci bătrâneți “ și dacă mă mai căsătoresc încă o dată.

Am stat așa și m-am gândit și am zis “da, aș mai face-o încă o dată” . De ce nu?
“De ce ai face asta din nou” m-a întrebat ea cu o privire în care se citea șocul amestecat cu surpriza, “nu ți-ai învățat lecția?”

Da, așa e, divorțul a fost intens, m-a zdruncinat rău și am trecut prin umilințe greu de imaginat, dar cum pot arata că mi-am învățat lecția, decât printr-o altă căsătorie?

Chiar dacă am eșuat de două ori nu înseamnă că nu voi reuși a treia oară.
Poate că atunci voi întâlni marea dragoste și atunci va fi până la adânci bătrâneți.

În primul rând că altfel te căsătorești la 20, altfel la 30 și altfel la 40 de ani.
Se presupune că nu ai trăit degeaba, deci ai acumulat ceva experiență în domeniu.

Apoi mai cred foarte mult că e greu să găsești un om cu care să te potrivești la 20 de ani și să evoluezi în egală măsura cu el, astfel încât să nu existe diferențe în așteptările de la viață, pe o perioada atât de lungă.
Cu toții evoluăm în viață și dacă evoluăm diferit, cumva e normal ca drumurile să se despartă.
Asta nu înseamnă să nu încercam, asta nu presupune să nu te căsătorești niciodată sau doar foarte târziu, ca să nu ajungi la divorț peste 5 sau 10 unii chiar 20 de ani.

Însă ce cred eu cu tărie este că înainte de a intra intr-un mariaj, trebuie să ne facem bine. Să fim fără traume la trup și la suflet.
Deja știm că urmăm niște comportamente pe care le-am văzut și le avem programate în subconștient și din cauza lor atragem în viață exact ceea ce ne face să suferim.
De aceea recomand ca fiecare să lucreze cu el însuși să scoată programele vechi și să instaleze unele noi, sănătoase.
Doar așa avem șansa de a alege un om pe care să-l iubim necondiționat și fără a crea dependentă.
Trebuie să înțelegem că acel om nu ne aparține și să-l apreciem și să-i mulțumim atât cât este în viață noastră.

Știu, sună greu și pare complicat, însă eu spre asta tind și cred că voi găsi persoana potrivită care să mă iubească în acest mod, iar eu să-i răspund, cu bucurie, cu aceeași monedă.

Și atunci când voi găsi asta, mă mai mărit încă o dată.

Am observat că există două tipuri de persoane care au trecut printr-un divorț. Cei care se despart dar își petrec mulți ani să-și plângă de milă și a doua categorie, cei care se vindecă și învață din lecțiile primite, ba mai mult le transformă în ceva frumos și demn.

Eu fac parte din a doua categorie. Sunt o persoană care îmbrătiseaza lecțiile , învăță din eșecuri și aplică pe mai departe ceea ce a învățat.

Așa am fost până acum și așa voi fi și de acum încolo.

Vreau să mă căsătoresc din nou pentru că eu cred că iubirea este cel mai frumos lucru de pe pământ.
Vreau să ascult o melodie de dragoste și să mă simt ca și cum a fost scrisă pentru mine, de iubitul meu, să am un partener de viață care să-mi echilibreze imperfecțiunile și să mă iubească așa cum sunt.

Write A Comment