La fiecare început de an trag linie, îmi propun niște obiective personale, dar și noi obiective pentru business-ul meu MiniArtShow by Ioana Ginghina.
Dacă la finalul anului 2022 mă auto evaluez și văd ce am greșit, unde si ce trebuie să fac să nu se mai repete, ei bine la început de an îmi fac o listă nouă cu obiectivele clare pe care le am pentru MiniArtShow.
Au fost aproape trei ani foarte grei, spectacolele și evenimentele pentru copii au avut de suferit din cauza pandemiei și principalul obiectiv în tot acest timp a fost să-mi țin afacerea pe linia de plutire.
Nu a fost ușor dar uite că am reușit să trecem și peste asta.
Luna decembrie a anului 2022 a fost exact ca acum trei ani, decembrie 2019 fiind ultimul Crăciun “normal”.
Îmi doresc ca în 2023 să fiu un manager și mai bun, mai ales că anul acesta fac 11 ani de când conduc acest business.
„Un manager bun nu este o persoană care poate face munca mai bine decât oamenii săi, este o persoană care își poate determina oamenii să facă treaba mai bine decât poate el.” – Frederick W. Smith
În mod ironic, multora dintre cei care ne sunt manageri nu le pasă să sape adânc și să afle ce face un manager bun.
Motivul pentru care spun asta se datorează faptului că una dintre calitățile unui bun manager este să păstreze un echilibru fin între nevoile și cerințele angajaților, obiectivele firmei și bunăstarea și aspirațiile acestora.
Ușor de spus, greu de făcut.
De ce spun că e greu, pentru că în general nu e ușor de lucrat cu oamenii, iar ca să le înțelegi exact nevoile lor, să fii empatic la probleme, dar totuși responsabil și ferm când vine vorba de decizii nu este ușor.
Totuși există metode prin a arăta echipei cu care lucrezi că este o echipă bună, de care ești mândru, că ai încredere în angajații tăi, că îi respecți și înțelegi că nici tu nu poți merge mai departe fără ei, dar nici ei nu pot fără tine.
Pe parcursul acestor unsprezece ani de manageriat nu cred să mă fi certat cu vreun angajat sau un colaborator. Întotdeauna am încercat să ascult și să rezolv problemele fără a cauta vinovați și a da pedepse.
Am înțeles din prima clipă că oamenii din echipa mea sunt familia mea de la “servici” și împreună trebuie să comunicăm pentru ca proiectele propuse de mine să aibă succes.
Însă, cel mai important pentru mine este ca managerul să-și inspire echipa. Iar această inspirație trebuie să fie la mai multe niveluri. De la ridicarea moralului atunci când lucrurile nu merg bine, până la discuții cu oamenii din echipă atunci când se confruntă cu probleme în viața lor personală.
După cum spune proverbul american, „Aroganța este un regat fără coroană”. Aroganța și umilirea echipei a fost întotdeauna una dintre principalele cauze ale conflictelor și frustrării. Managerii aroganți cred că, din moment ce sunt la conducerea echipelor lor, este pentru că sunt mai pricepuți și mai competenți decât alții. Astfel de manageri tind să-și arate supremația subordonaților lor din când în când.
La asta sper să nu ajung niciodată.
În viața mea am avut parte de mai mulți manageri și pentru fiecare am câte o amintire mai mult sau mai puțin frumoasă.
Pe unii i-am admirat și îi admir și acum, pe alții i-am și uitat însă sunt și cei care mi-au lăsat un gust amar.
Asta mi-aș dori eu de la mine ca manager în 2023, să fiu managerul care empatizează, inspiră și este admirat pentru cum conduce echipa. Un adevărat lider.
Tu îți admiri managerul? Ce crezi că îi lipsește?
Mi-ar plăcea să îmi scrieți tocmai că să știu ce așteptări aveți de la un manager.