A inceput scoala si o data cu ea si problema vietii mele.
Ce ii dau la micul dejun Ruxandrei?
Ca vorba aia, trebuie sa fie sanatos, plin de energie si gustos.
Pentru imunitate incep cu 10 ml de Kindervital, caci asa fac de ani de zile si rezultatele sunt uimitoare.
Apoi un smoothie ar fi varianta pe care o fac de un an de zile si totusi am zis sa mai alternam.
O zi cu si o zi fara smoothie.
Iata ce propuneri am eu pentru voi, dar astept si de la voi idei, caci anul scolar abia a inceput.
Avocado cu oua la cuptor
1 avocado;
2 oua;
lamaie;
sare si piper;
Mod de preparare:
Incalzeste cuptorul.
Indeparteaza samburele de avocado si sparge cate un ou in interior.
Presara piperul, sarea si stoarce zeama de la jumatate de lamaie.
Asaza cele doua jumatati de avocado intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt.
Se lasa la cuptor aproximativ 10 minute, pana cand albusul se intareste.
Sursa: popsugar.com
Mere coapte cu fructe si nuci
2 linguri de stafide;
25 g de unt;
1 lingura de scortisoara;
1 lingura de miere;
50 g migdale maruntite;
Mod de preparare:
Se scobeste miezul merelor.
Stafidele, zaharul, untul si scortisoara se pun intr-un blender si se amesteca.
Acest amestec se adauga in mere, iar deasupra se toarna siropul de mere si mierea.
Se asaza merele umplute intr-o tava pentru copt si se introduc la cuptor.
Dupa 30 de minute se scot din cuptor si se adauga deasupra migdalele si murele.
Sursa: goodtoknow.co.uk
2 cani de lapte din migdale;
1/4 cana de sirop de artar;
1 lingurita de extract natural de migdale;
un varf de cutit de sare celtica;
1/3 cana de seminte de chia;
1/3 cana de migdale crude, tocate;
Mod de preparare:
Laptele de migdale, siropul de artar, extractul de migdale si sarea se pun in blender si se mixeaza timp de cateva secunde.
Amestecul se rastoarna intr-un bol si se adauga semintele de chia. Se amesteca si se lasa la frigider timp de 3 ore.
Dupa ce au trecut cele 3 ore se mai amesteca o data, apoi se adauga migdalele taiate. Pentru un plus de aroma si gust se mai pot adauga fructe proaspete sau scortisoara, la final.
Iaurt cu fulgi de orz, ovaz si banana
1iaurt grecesc
O lingurita fulgi ovaz
O lingurita fulgi orz
Miere
1 banana
scortisoara
Mod de preparare
Se pun la inmuiat peste noapte in iaurt fulgii de ovaz si orz si mierea.
Se scot la temperatura camerei si se amesteca cu felii de banana proaspata si scortisoara.
Pofta Buna!
2 Comments
Pate de linte cu castravete/rosie/celeguma prefera.
Humus cu lipii si ardei copt/crud.
Omleta cu spanac, cascaval, lipii…faci omleta, cand incepe sa se inchege pui spanac(piure), cascaval apoi o lipie, intorci si repeti si pe partea cealalta. o tai in tringhiuri si o serviti. Victor doar asa mananca omleta.
Mei cu diverse fructe/nuci
Pingback: Cum sa-i faci copilului o zi perfecta, inca de dimineata? | Ioana Ginghina