Dacă am învățat ceva, în acești 12 ani de căsnicie, este faptul că acest “parteneriat” nu presupune întodeauna iubire.

Ba mai mult, câteodată nu e vorba nici măcar de răbdare, înțelegere sau bunătate.
Poate chiar există momente când te întrebi de ce te-ai legat de această persoană, pentru tot restul vieții.
Ego-urile noastre se ciocnesc, fiecare încercând să fie peste, uitând că exact aceste lucruri te-au făcut să spui prima dată “Te iubesc”.

Dacă la început îți făcea cu drag cafeaua dimineață, iar tu, coborând sexy, într-o cămașă de noapte, te așezai la masă alături de el, mulțumim pentru cafea cu un zâmbet și un sărut.

Acum, poate că este la fel, doar că tu cobori grăbită si nu mai obseri de mult că îți face cafeaua zi de zi, de 12 ani…Acum este …NORMAL.

Se mai întâmplă să ai timp, să-ți dai cu părerea despre un fapt, o stire de la televizor, apoi nici nu știi de unde începe o conversație în contradictoriu și de aici te trezești în mijlocul unui război.

Da, așa este, căsnicia are momente când este plină de DEZAMĂGIRE și ÎNDOIALĂ.

Și totuși sunt momente când este totul diferit.

Când simți că îți e greu, că dansezi pe marginea prăpastiei și simți că nu mai poți. Apoi iei aer în piept și te uiți în jos și când să-ți dai drumul simți o mâna care te ține…. te întâlnești cu ochii lui și știi, fără prea multe cuvinte că o să fie bine.
Te ia în brațe și toate au trecut și realizezi atunci că această relatie este magică.

Nu de puține ori, abia aștepți să ajungi acasă că să-i povestești tot și știi că și de data acesata magia va funcționa și totul va fi bine.

Apoi mai este copilul. Cred că aici magia a funcționat cel mai bine.
De câte ori nu ne-am bucurat, am ras și plâns la lucruri mărunte, la fiecare realizare, la primul cuvânt “tata”, la primul pas, la primul Crăciun, la prima vacanță…etc

Îi iubesc și îmi iubesc căsnicia, așa cum e ea, câteodată nerezonabila.

Căsnicia pentru mine este mulțumirea profundă și confortul în momentele de liniște, când ne așezăm pe canapea, ne uităm unul la altul și simt că o să fie bine.

Acesta este momentul când căsătoria este FERICIRE !

Unii spun că trebuie să ai curaj să pleci dintr-o căsnicie, eu aș spune că trebuie să ai curaj să rămâi în această aventură, în acest mixt de sentimente.

Căsătoria și dragostea, iubirea nu se țin întotdeauna de mâna. Însă ele converg, se împart, se încurcă și până în final, totul va fi bine. Asta bineînțeles dacă veți alege să mergeți împreună până la capăt.

1 Comment

  1. Exact asa! Cred ca ai vorbit si in numele meu, si al ei, si al ei…si tot asa!
    Va urez ani multi inainte, cu bucurii, cu rabdare si intelepciune, cu sanatate si impliniri! ?❤️

Write A Comment