Am vazut o multime de articole care ne explica cum sa ne ingrijim tenul, insa majoritatea incep cu sfaturile de ingrijire doar de la 20+

Este o gresala sa neglijam tenul in adolescenta. Problemele cu pielea sunt mai mari la 15 ani decat la 20, deci trebuie sa ne ingrijim bine tenul inca de la 14-15 ani.

E varsta la care apar problemele hormonale, cu acneea si daca acestea nu sunt rezolvate curat si adecvat riscam sa ramanem cu semne toata viata.

Tenul acneic

photo90% din persoanele din aceasta grupa de varsta sufera de acnee juvenila, ale carei cauze sunt activitatea hormonala crescuta, hiperactivitatea glandelor sebacee sau hipercheratinizarea (cheratinizare excesiva, proces in timpul caruia celulele numite keratinocite migreaza catre suprafata pielii si impiedica descuamarea normala a epidermului si eliminarea altor celule epiteliale din foliculul sebaceu. In cazul acneei acest proces excesiv se pare ca este influentat de activitate hormonala crescuta).

Am mai scris in trecut despre aceasta problema, care pare foarte greu de rezolvat. Insa va asigur ca ea are leac, doar ca trebuie sa fiti consecventi.

In majoritatea cazurilor este bine sa mergeti la un specialist, un dermatolog care sa va dea un tratament adecvat, insa conteaza foarte mult si ce produse folositi. Trebuie sa fie naturale, blande, special create pentru tenurile cu probleme.

Recomandarea mea este : MASCA CU ARGILA.

Clasica masca cu argila si apa poate face minuni daca este facuta 7 zile la rand, zilnic si apoi de doua ori pe saptamana.

La fel si masca cu spirulina pudra este foarte buna pentru tenul tanar cu probleme.

Spirulina pudra combinata cu vitamina C si apa, este tot ceea ce ne trebuie pentru a face o super masca.

Exfolierea este si ea importanta, deci nu trebuie neglijata. Saptamanal, se face o exfoliere cu produse ce contin acizi din fructe sau enzime, urmata de aplicarea unei masti de argila.

Alimentatia este si ea foarte importanta. Se stie ca la aceasta varsta se consuma cele mai multe alimente nocive. Este varsta in care nu conteaza alimentatia sanatoasa, insa daca vreti sa nu suferiti in timp atunci trebuie sa includeti sucurile de fructe si legume in dieta voastra.

Un ten curat si frumos este cartea voastra de vizita. Multe dintre complexele adolescentilor sunt din aceasta cauza, asa ca incercati si varianta cu alimentatia sanatoasa.

Pe langa un ten frumos veti scapa de celulita si de kilogramele in plus.

O sa mai abordam aceasta tema care ne macina pe toti mai mult sau mai putin.

Va pup!

Argila de calitate gasiti in magazinul ORGANIK

5 Comments

  1. Pingback: Ioana Ginghina iti spune cand trebuie sa incepi sa iti ingrijesti tenul | LiMiT

  2. I read a lot of interesting posts here. Probably you spend a lot of time writing, i know

    how to save you a lot of time, there is an online tool that

    creates high quality, google friendly articles in seconds, just

    search in google – laranitas free content source

  3. Un site important din care avem ce invata. Succes in continuare 🙂 Eu sunt solist intr-o formatie de nunta din Bucuresti.

Write A Comment