In postarea trecuta va propuneam niste ingrediente de sezon pe care sa le introduceti in alimentatia de zi cu zi, acum insa as vrea sa va propun niste idei despre cum sa va schimbati stilul de viata, in alimentatie.

Este greu daca te-ai obisnuit sa crezi ca doar daca mananci paine te saturi sau nicio masa fara carne, daca nu mananc ceva dulce mor, nu imi plac fructele, cum sa ma satur dintr-un suc de fructe….etc…

Aud aceste lucruri zilnic de la oamenii cu care vorbesc si stiu ca nimic din toate astea nu este adevarat.

Stiti deja ce este sanatos, ce va da vitaminele si nutrientii necesari ca al vostru corp sa functioneze normal.

Combustibilul pentru o viata sanatoasa nu este painea si dulciurile si nici cartofii prajiti.

Asa cum subliniam si in alte postari, incercati sa va aduceti aminte ce alimentatie aveau copiii cand erau de 6 luni-2 ani, alimentatie pentru ca sa se dezvolte sanatos si armonios.

Proteina animala este necesara, insa nu in cantitati atat de mari si nu la fiecare masa.

Dar, hai sa vedem care ar fi primul pas in schimbarea alimentatiei de zi cu zi.

In primul rand sa va observati alimentatia.

Observati cat de des mancati lactate, carne, legume, fructe, cruditati pe zi si incercati sa faceti un procent aproximativ pentru fiecare. Astfel veti descoperi cu ochii dumneavoastra cat de sanatoasa sau de nesanatoasa va este alimentatia.

Al doilea pas este de a schimba aceste procente, caci legumele si fructele ar trebui sa fie cam 50% din alimentatie si restul de 50 % sa-l impartiti intr-un mod cat mai sanatos pentru lactate, cereale, carne…

Zaharul nu ne trebuie, deci la el, usor, usor ar trebui sa renuntam.

Dar totusi obisnuinta combinata cu dependenta sunt greu de schimbat, dar nu imposibil.

Totul se poate face treptat, sa zicem ca schimbati doar o singura masa pe zi, doar una, in care va propuneti sa mancati super sanatos.

Nu e usor caci trebuie sa va ganditi cu cel putin o zi inainte ce vreti sa aveti pe masa si sa va faceti cumparaturile.

Si…da, acesta este al doilea pas: organizarea din timp a dorintelor culinare, pentru ca sa existe timp pentru cumparaturi si pentru prepararea lor.

Astfel ca daca veti aloca cateva minute in weekend pentru planificarea meselor din timpul saptamanii si apoi veti merge sa va aprovizionati pentru a va tine de plan, alimentatia este ca si schimbata intr-un procent de 50%.

Stiti bine ca de multe ori renuntam sa mancam sanatos pentru ca nu avem ce ne trebuie la indemana .

Deci primii pasi, cei mai importanti de altfel in schimbarea alimentatiei este observarea ei, apoi programarea si aprovizionarea din timp a meselor pe care am vrea sa le avem pe parcursul zilei.

Revin cat mai curand si cu alte idei prin care sa va dedermin sa mancati sanatos!

Clipe minunate va doresc!

Write A Comment