Acum aproximativ doua saptamani, am participat alaturi de Ruxandra, fiica mea de 8 ani, la

CONIL Fest, Festivalul Integrării, Ediția a- XIV -a.

Era o zi de weekend si Ruxandra m-a intrebat ce o sa facem azi. I-am spus ca vreau sa vina cu mine la un eveniment special, cu multi copii, iar printre acestia vor fi si copii cu nevoi speciale.

Initial mi-a zis ca nu vrea sa vina cu mine, pentru ca s-ar putea sa o impresioneze acesti copii cu nevoi speciale, insa i-am explicat ca daca toata lumea ar gandi asa, atunci acestia vor ramane singuri si nu vor avea prieteni niciodata.

Mi-a dat dreptate si a zis hotarata ca va veni cu mine.

Surpriza a fost ca i-a placut foarte mult, caci Palatul Național al copiilor era in sarbătoare!

Peste 1500 de copii tipici și copii cu nevoi speciale au sustinut un maraton artistic desăvârșit, pus la cale de inimoșii organizatori – Asociația CONIL și Asociația 3M, în parteneriat cu PROEDUS și Primăria Municipiului București.

Momente emoționante, pline de farmec și sensibilitate au fost prezentate pe scena, publicului numeros din sala.

Copiii speciali de la școlile pentru copii hipoacuzici, deficienți psihomotorii sau cu deficiențe de vedere au demonstrat astfel că dincolo de orice dizabilitate există o abilitate ce trebuie promovată.

Ne-am simiti foarte bine amandoua, am ajutat si la inmanarea premiilor, am facut poze cu copiii si am primit si cadouri, astfel ca ziua Ruxandrei si a mea a fost perfecta.

Pe langa acest eveniment minunat, pentru care as vrea sa felicit organizatorii, am primit si eu, dar mai ales Ruxandra o lectie de viata atat de frumoasa, pe care sunt sigura ca nu o vom uita niciodata!

Asociația CONIL își doreste să sprijine integrarea copiilor cu cerințe educaționale speciale precum și promovarea adevăratelor talente si m-am bucurat sa descopar atatia oameni minunati care sunt ingeri aici pe pamant.

Abia asteptam urmatoarea editie, la care cu siguranta nu vom lipsi

 

Write A Comment