Mi se pare atât de ciudat, că într-o lumea în care promovăm libertatea și dezvoltarea personală a individului, să mai dăm sfaturi despre cum ar trebui să ne îmbrăcăm după 40 de ani.

Am citit de curând un articol și m-am super enervat.
Adică era acolo scris, negru pe alb, cam ce ar trebui să purtăm noi, astea bătrânele…

Motivul… doar că avem peste 40 de ani… Pe bune???
Nu de puține ori mi-a fost criticat stilul vestimentar, însă nu mă deranjează o părere pertinentă, însă când motivul nu este de ordin estetic ci doar vârstă mi se pare fooooarteeee uraaaat…

În primul rând că acum la 41 de ani am același număr de kilograme ca la 20 de ani, deci pot să-mi permit să port aproape ce vreau.

Bineînțeles că nu mă mai interesează să port și scurt și decoltat, căci mi-am mai educat gusturile de acum 20 de ani, însă nu văd de ce nu pot purta o fustă scurtă din denim, cu dress-uri negre.

Asta ar fi o problema?

Deci hai să vedem care erau lucrurile pe care articolul pretindea că femeile de peste 40 de ani să nu le poarte: bijuterii ieftine, fustă scurtă, blugi rupți, jachetele de tip bomber și paiete….
Mă rog, erau mai multe, dar cam asta m-a deranjat pe mine.

Se întâmplă ca multe femei de peste 40 de ani să aibă picioare mult mai frumoase ca fetele mai tinere, vezi JLo, Jennifer Aniston sau Gwyneth Paltrow.

Apoi , fără paiete și blugi rupți? Pe bune, când abia mai găsești o pereche de blugi întregi, cum să nu porți blugi rupți, iar paiete…sincer cred că voi purta și la 80 de ani 😀

Mă simt atât de rău când văd astfel de articole, care ne spun nouă, femeilor care au o anumită vârstă cea ar trebui să purtăm.
Parcă am avea o dată de expirare.
Pentru mine, de exemplu, această vârstă vine la pachet cu multe avantaje. Copilul a crescut și am mai mult timp pentru mine, așa că am început să ies mai mult ca la 30 de ani, când aveam copil mic și nu ieșeam decât în parc cu căruciorul.

Cred că noi femeile ne-am câștigat dreptul de a purta ce vrem noi, căci suntem și mame și fiice și soții, avem joburi și chiar ne descurcăm la toate foarte bine.
Deci nu cred că mai trebuie să ne spună cineva ce să purtăm după o anumită vârstă. Ne-am câștigat dreptul la libertate de foarte mult timp.

Nu știu dacă cel care a scris articolul a aflat despre micile plăceri ale vieții, cum ar fi să te simți bine într-o fustă scurtă, asortată cu o jachetă bomber colorată .

Cele mai multe dintre prietenele mele au peste 40 de ani și chiar avem un mesaj pentru toată lumea.
Purtați ceea ce vă place, ce va face să va simțiți bine, frumoase, confortabil…etc indiferent dacă ai vâsta de 20, 30, 40, 50, 60…100 de ani.

Nu am fost niciodată o iubitoare a regulilor în modă, pentru că avem destule reguli în viață pe care trebuie să le respectăm.
Felul cum te îmbraci este o formă de exprimare, deci nimeni nu poate știi mai bine ca voi, ce va inspiră.

Așa că dacă vreau să port cercei mari și ieftini, când mă duc la piață, ei bine am să o fac.
Cred că mi-am câștigat acest drept.

Write A Comment