Să mâncăm sănătos nu este o dietă, este un stil de viață.

Curățarea regimului alimentar vă va ajuta nu doar să pierdeți kilogramele în plus, ci va face mult mai mult pentru voi!

Dar ce înseamnă “curăţarea regimului alimentar”?

E ca şi când faci o curaţenie generală în casă şi renunţi la hainele sau obiectele de mobilier care îţi aduc doar aglomeraţie şi praf.

În esenţă, o alimentaţie sănătoasă înseamnă revenirea la o modalitate mai naturală de a mânca, care include consumul de alimente bogate în substanțe nutritive, grăsimi sănătoase și rețete făcute cu ingrediente cât mai puţin preparate sau daca e posibil, naturale.

Pare complicat?Vă spun eu că nu e, căci veţi vedea schimbări în bine. În primul rând nu mai trebuie să număraţi caloriile, puteti mânca din abundenţă alimente care va vor da energie, alimente sănătoase.

Când veti decide sa va schimbati modul de viaţa, cu unul 100% săntos, veti observa schimbari extraordinare : de la reglarea digestiei, până la pierderea în greutate şi multe altele.

Uite 5 motive pentru care merită să ai un stil alimentar de viaţă, curat şi sănătos!

          1. Sănătatea bucală: dinţi şi gingii sănătoase

Dinții și gingiile noastre au nevoie de vitamine și minerale din alimentele pe care le consumăm pentru a rămâne sănătoase și puternice.

Alimentele procesate nu numai că nu conțin substanțe nutritive benefice, ci conțin zaharuri rafinate care pot provoca daune asupra dinților.

Fructele , legumele, carne de calitate (bio) și grăsimile sănătoase sunt pline de nutrienţi necesari pentru un zâmbet sănătos.😬

Stiaţi că mestecatul fructelor şi legumelor crude poate întări  dinţii noştri, ba mai mult, acest proces crește producția de saliva care spală bacteriile rele și le îndepărtează .

Mai multe alimente naturale, cum ar fi afinele, sunt  antimicrobiene naturale.

Ele pot ucide bacteriile, care pot provoca răni la nivelul gingiei, chiar și gingivită.

          2.  Digestie perfectă

Un sistem digestiv sănătos este secretul unui corp sănătos. Dacă nu mâncăm sanatos, atunci este posibil să ne simțim balonati, umflați și obosiți.

Alimentele “curate” sunt recunoscute cu ușurință de organism, astfel încât corpul să știe cum să utilizeze substanțele nutritive din ceea ce mâncăm!

Cerealele integrale, nucile, semințele, fructele si legumele sunt, de asemenea, pline de fibre.

Mâncărurile bogate în fibre contribuie, de asemenea, la menținerea sănătăţii digestive, care ajută la menținerea unei greutăți normale.

Alimentele procesate, cum ar fi chips-urile și produsele de patiserie, sunt lipsite de fibre și pot provoca inflamații în intestin.

          3. Îmbunătățirea sănătății mintale

Mâncatul curat şi sănătos vă ajută să aveţi şi o minte sănătoasă.

Aproximativ 30% din energia corpului este folosită de creierul nostru.

Astfel că cu cât mâncăm mai sănătos, cu atât consumăm mai multe vitamine, nutrienţi şi astfel avem mai multă energie, deci şi creierul nostru funcţionează mai bine.

O deficiență a acizilor grași omega-3 poate provoca schimbări de dispoziție și chiar depresie.

Astfel că, incluzând surse suficiente de omega-3 în dieta dumneavoastră, cum ar fi semințele de in, nucile, somonul și frunze verzi puteti preveni o boala atât de la “moda” acum în zilele noastre, DEPRESIA.

Şi vitamina B-6 vă ajută să vă păstrați memoria, iar aceasta se gaseşte în alimente cum ar fi bananele, curcanul organic, cartofii dulci, frunzele verzi și semințele de floarea-soarelui.

          4. Risc mai redus pentru bolile cardiovasculare

Alcoolul , zahărul rafinat și uleiurile vegetale toate provoacă haos în vasele noastre de sânge. Utilizarea repetată a acestor tipuri de alimente poate duce la hipertensiune arterială și la colesterol ridicat și, eventual, la boli cardiovasculare.

Însă o alimentaţie sănătoasă poate contribui la menținerea sănătății circulatiei.

Alimentele cu conținut scăzut de grăsimi sau care conţin grăsimi sănătoase precum nuci de Brazilia, migdale, ceai verde, afine, fulgi de ovăz și roșii aduc beneficii corpului şi menţin sănătatea cardiovasculară.

De la minerale la antioxidanți, acestea vă ajută să vă mențineți vasele de sânge curate și sănătoase.

          5. Fără balonare

Oricât am nega, balonarea excesivă este originea numeroaselor probleme de sănătate în ziua de azi.

Combinarea proastă a alimentelor, mâncatul nesănătos şi excesiv, duc rapid la o inflamare a intestinelor, care duce, mai departe la insomnie, probleme ale pielii, probleme digestive, alergii, creşterea în greutate…etc

Consumul de zahăr rafinat, uleiuri vegetale, carne prelucrată și făină albă pot contribui la balonare și oboseală.

Din fericire, un stil de viață sănătos,  antiinflamator, poate rezolva, adesea, multe dintre aceste  probleme de sănătate.

Prin înlăturarea alimentelor nesănătoase cu o abundență de alimente naturale, neprocesate, veți scapa de balonare şi de retenţia de apa și veti reduce și pofta de alimente nesănătoase!

Un stil de viață sanatos vă va aduce beneficii, mai ales, pe termen lung.

O alimentaţie curată, este ca o investiţie în sănătatea dumneavoastră.

După cum vedeţi sistemul nostru sanitar este la pământ, iar în sistem privat toate investigaţiile sunt foarte scumpe, astfel că dacă alegeţi să mâncaţi sănătos, veţi face şi economie, dar veţi fi feriţi de contactul cu patul de spital.

Sper că v-am convins să mâncaţi sănătos sau măcar să vă gândiţi să faceti alegeri cât mai sănătoase!

Write A Comment