Acum ceva timp va spuneam ca nu trebuie numarate caloriile, caci ele difera de la caz la caz, deci ideal este ca ceea ce mananci sa fie gustos si sanatos.

http://ioanaginghina.ro/de-ce-nu-e-bine-sa-numaram-caloriile/

Cum pare ca ideile nu prea sunt multe atunci cand vine vorba de „sanatos”, am zis sa vin cu o reteta pe care am incercat-o de curand.

Stiti deja ca Ruxandra mea este ovo-lacto-vegetariana si deci am ales sa incerc ceva pentru toata lumea.

Fiind o reteta usoara o recomand pentru masa de seara.img_0755

Ca sa fie perfecta cina, recomand si un pahar de vin, caci nu e asa, in a este vacanta, iar Sarbatorile de iarna nu s-au terminat ?

Placinta cu legume

Ingrediente:

1 aluat de pizza sau orice fel de aluat preparat in casa, dar nu dulceimg_0759

1 dovlecel

2 morcovi

100 g. de broccoli

1 ceapa mica

1ardei gras

100 g. cascaval

sare si piper

Cum se prepara placinta de legume:

Se curata legumele si se taie in bucati nu foarte mari, ca pentru pizza.

Intr-o tigaie de calesc putin legumele ceapa, morcovul, ardeiul gras.

Broccoli si pune la fiert 4-5 minute, pana se inmoaie putin, dar nu foarte mult! img_0754

Se amesteca apoi toate legumele, se sareaza si se pipereaza dupa gust.

Aluatul se intinde intr-un vas termorezistent iar deasupra se adauga amestecul de legume. Deasupra se pune cascaval ras.

Se da totul la cuptor cam 20-30 de minute, pana se coace aluatul de foietaj iar cascavalul se rumeneste usor.

Sincer aceasta reteta este doar orientativa, este genul de reteta pe care poti sa o faci cand vrei sa „scapi ” de legumele din frigider.

Asa ca pute tot ce gasesti fara frica, caci va fi la fel de gustoasa!

Astept poze de la voi sa vad cum a iesit placinta voastra!

Poata buna!

Write A Comment